Comunitat Valenciana

Educació ofereix 600 places al professorat per a aprendre anglés a Irlanda i el Regne Unit

  • Seran 250 places per als docents d'Educació Infantil; 200 per al professorat d'Educació Primària, i 150 per al professorat d'Educació Secundària.
  • L'estada inclourà transport, allotjament, manutenció i un curs d'un mínim de 25 hores setmanals amb un màxim de 15 alumnes.
  • Aquesta és una de les iniciatives del Pla de Xoc de Formació Lingüística del Professorat per a l'aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe.
Imagen de archivo de un profesor impartiendo clase
Imagen de archivo de un profesor impartiendo clase
GVAEDUCACIO
Imagen de archivo de un profesor impartiendo clase

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la resolució per a convocar 600 places per a estades formatives a Irlanda i el Regne Unit per al professorat d'Infantil, Primària i Secundària este estiu. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, les sol·licituds es poden realitzar fins al 7 de juny en este enllaç: http://avalua.edu.gva.es/formularis/index.php/916838?lang=ca-valencia

L'objectiu prioritari d'esta mesura és que el professorat valencià puga conéixer i actualitzar les ferramentes metodològiques pròpies de l'ensenyament d'anglés i en anglés en un context intercultural d'immersió lingüística que facilite el desenvolupament de la competència comunicativa.

En total, s'oferiran 600 places per a la realització d'estades, distribuïdes en funció de l'etapa educativa i de l'àrea en què el professorat impartisca la docència. La distribució dels places serà de 250 places per als docents d'Educació Infantil; 200 per al professorat d'Educació Primària, i 150 per al professorat d'Educació Secundària. S'han reservat més places en Educació Infantil, ja que el decret de plurilingüisme s'implantarà en esta etapa educativa el pròxim curs 2017-2018, precisen.

El desenvolupament de la iniciativa es portarà a terme en dos períodes de realització. El primer es durà a terme durant el mes de juliol de 2017, i el segon durant el mes d'agost de 2017. L'estada inclourà transport, allotjament i manutenció, sense cap cost per als participants. A més, durant les quatre setmanes d'estada a l'estranger es realitzarà un curs d'un mínim 25 hores setmanals i un màxim de 15 alumnes per classe, també sense cap cost. Els participants també disposaran d'una assegurança de viatge per a cobrir possibles incidències.

Pla de xoc

Esta oferta formativa forma part del Pla de Xoc de Formació Lingüística del Professorat per a acompanyar els docents en l'aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic. Este Pla de xoc de formació del professorat compta amb altres mesures, com la reserva de places per a docents en les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) en diferents modalitats de cursos formatius. Concretament s'han reservat 5.260 places de formació en anglés per al professorat valencià, segons les mateixes fonts. A més, també es comptarà amb 1.500 places de formació a la carta en anglés i en valencià amb necessitats específiques segons els centres educatius i s'amplien les places per a obtindre la capacitació lingüística en llengües que es realitzen en els CEFIRE per al pròxim curs, fins a les 3.000, un miler més que en l'actualitat.

Este paquet de mesures se suma a l'anunci ja fet per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport mitjançant el qual, per primera vegada, s'ofereix la possibilitat a estudiants Erasmus de realitzar pràctiques en centres educatius valencians, amb l'objectiu d'afavorir de manera eficaç el plurilingüisme i elevar efectivament el nivell de comprensió i expressió oral en llengües estrangeres en el sistema educatiu valencià, tant amb dinàmiques de grup amb professorat com a les aules amb l'alumnat, han assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento