Comunitat Valenciana

Hisenda neteja el 90% de les factures pendents de resoldre en el Registre Únic de Factures des de 2012 a 2015

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha comptabilitzat al llarg del passat any el 90,77% de les factures pendents del RUF (Registre Unificat de Factures) des de 2012 a 2015. Es tracta de 76.522 factures per import de 346,24 milions l'aplicació dels quals estava pendent de resoldre o bé de donar-se de baixa.

Esta tasca ha sigut realitzada per la Tresoreria i la Intervenció de la Generalitat, amb la col·laboració dels responsables de RUF de cada departament, depurant i revisant les anotacions que consten en el RUF i donant solució a aquelles la tramitació de les quals es trobava bloquejada per diferents circumstàncies, ha explicat la portaveu del Consell, Mónica Oltra.

Estes conclusions s'extrauen de l'informe de control financer específic sobre el Registre Únic de Factures, elaborat per la Intervenció General de la Generalitat corresponent a l'exercici 2016, del que ha sigut informat el Consell.

L'anàlisi desagregada posa de manifest que l'àrea de Sanitat és la secció que més volum de factures ha resolt, amb un 93,54% del total. En xifres absolutes, les factures resoltes per l'àrea de Sanitat s'eleven a 71.792 d'un total de 76.522 i el seu import s'eleva a 299,4 milions.

Respecte a la resta de departaments, la majoria té resolt entre el 71% i el 87% de les seues factures pendents, la qual cosa pot considerar-se com a correcte.

En la valoració global de l'informe es revela que s'ha consolidat el mitjà electrònic com l'habitual per a l'emissió i presentació de les factures. Així, l'elevat percentatge de facturació electrònica, superior al 90%, comporta la disminució de les factures manuals tradicionals a mínims.

Sobre este tema, l'informe de la Intervenció destaca també que la consolidació de tramitació electrònica de factures reduïx a nivells insignificants la possibilitat d'error en la inscripció de les dades en el RUF i oferix una millor comunicació al proveïdor de les circumstàncies per les quals travessa la seua factura.

També s'han reduït notablement les factures inscrites referides a subconceptes econòmics exempts de RUF que no van haver de registrar-se, arribant a un nivell insignificant.

L'informe també crida l'atenció sobre el fet que s'aprecia una millora quant a la minoració del termini mitjà de gestió, que ha passat de 182 dies a 92. A més, es destaca la importància de continuar aplicant processos que agilitzen el procediment d'introducció en el RUF de les factures provinents d'altres registres.

CONTROLS FINANCERS

D'altra banda, el ple del Consell ha aprovat el Programa Anual de Controls Financers Específics per a 2017, que inclou la realització d'estes revisions sobre els centres docents públics i privats concertats, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Registre Unificat de Factures.

Estes tasques d'auditoria pública tenen com a objectiu augmentar el control de la gestió econòmica i financera del sector públic de la Generalitat per a poder detectar qualsevol error que puga sorgir en l'administració d'algun d'estos centres i organismes.

Així, en el programa de controls específics s'inclou, en compliment de l'establit en la llei de Pressupostos de la Generalitat, als centres docents públics no universitaris, així com els mecanismes implantats pel Consell per al control de l'execució dels concerts educatius, d'acord amb el que marca el decret del Consell pel qual s'aprova el Reglament de concerts educatius a la Comunitat Valenciana.

Este control de caràcter financer sobre els centres concertats vé obligat des de l'orde de 2008 i la posterior de 2013 i es realitza tots els anys des de 2013.

El pla també contempla controls a petició de les consellerias competents en la matèria, com és el cas del control financer al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, sol·licitat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i controls que es fonamenten en una anàlisi de riscos i dels resultats dels plans anuals d'auditoria i de control financer permanent realitzats per la Intervenció General, en els quals s'emmarca la revisió del Registre Unificat de Factures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento