Comunitat Valenciana

Institucions valencianes convoquen concentracions de condemna a l'atemptat de Manchester i solidaritat amb les víctimes

  • Institucions valencianes han convocat per al migdia d'este dimarts concentracions de condemna a l'atemptat de Manchester i per a mostrar la seua solidaritat amb les víctimes.

L'Ajuntament de València ha convocat dos minuts de silenci a la porta dels edificis municipals a les 12.00 hores de rebuig a l'atemptat mentre que, a la mateixa hora, les Corts han cridat a una concentració.

En esta última institució, les banderes onejaran a mitja asta fins al dijous. La cambra autonòmica ha mostrat en un tuit les seues condolences als familiars de les víctimes i al poble de Manchester. "Per un món en pau i lliure de tota violència", afig.

En el Palau de la Generalitat se celebrarà un minut de silenci en el pati interior a les 12.00 hores. El cap del Consell, Ximo Puig, ha expressat en un missatge en el seu compte de Twitter un "dolor terrible" per les notícies que arriben de Manchester i ha manifestat el seu rebuig "als fanatismes" i la seua solidaritat amb els anglesos.

Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana ha convocat a les 12.00 hores un minut de silenci en la porta de la seu en el carrer Colón, i les banderes onejaran a mitja asta en tots els edificis públics fins al dijous. El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, ha expressat el seu pesar en un tuit: "Les nostres condolences al poble britànic. Atacar xiquets i adolescents és d'una inhumanitat indescriptible".

També la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha tingut paraules de dolor en la mateixa xarxa social: "El terror colpeja Manchester. Condemna absoluta". Des de les Corts, el síndic de Podem, Antonio Montiel, ha lamentat el "terror cec i irracional colpeja en concert juvenil a Manchester. La nostra solidaritat amb víctimes i famílies".

Altres institucions com el síndic de Greuges s'han sumat a la condemna amb missatges de pesar. "Nostra més ferma condemna pel terrible atemptat de Manchester. La nostra solidaritat amb els afectats i més sentit pesar per les víctimes".

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s'ha referit també a l'atemptat: "Una altra vegada ens colpeja la barbàrie a Manchester. Els atacs a la llibertat exigixen una resposta política i social unànime".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento