Comunitat Valenciana

Mig centenar de policies ja vigilen les platges de la ciutat de València

  • Vigilaran els recintes del nord i el sud contra els furts i l'activitat dels ‘gorretes’.
  • Protecció Civil i efectius de Bombers faran rondes diàries en la Devesa-Albufera.
  • La campanya especial finalitzarà el pròxim 6 de setembre, encara que podrà perllongar-se en funció de l'afluència.
Playa
Playa
ARCHIVO
Playa

Cinquanta agents de la Policia local vigilaren durant aquest estiu les platges de la Ciutat amb la finalitat de, entre altres actuacions, controlar conductes molestes, com la dels denominats gorretes, evitar furts o controlar altre tipus de pràctiques no autoritzades, com la pràctica dels massatges. Per la seua banda, efectius de bombers reforçaran els seus treballs en El Saler i Protecció Civil realitzarà rondes per la Devesa.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, va inaugurar ahir oficialment la campanya de platges a València al costat dels responsables de Policia Local i Bombers, José Serrano i Enrique Chisbert, respectivament. La campanya finalitzarà el pròxim 6 de setembre, encara que Menguzzato no va descartar que es perllongue “alguna setmana més”, en funció de l'afluència de visitants a les platges del terme municipal.

La responsable de l'àrea de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València va precisar que Policia Local comptarà amb 32 agents en les platges del nord (Malvarrosa i Cabanyal) i 18 en les del sud (Pinedo, Saler, perellonet) mentre que el servei municipal de Bombers es reforçarà en el Saler i Protecció Civil realitzarà rondes de vigilància en la Devesa de l'Albufera.

Menguzzato ha fixat com a objectius prioritaris “controlar les conductes molestes, evitar els furts en les platges, facilitar informació i ajuda directa a les persones que requerisquen als agents, vigilar les zones d'estacionament per a evitar molèsties ocasionades pels aparcacoches, el control de venda ambulant així com controlar activitats no autoritzades en la platja com a massatges”.

La novetat d'enguany respecte a la pràctica dels gorretes és que l'Ajuntament ha deixat de destinar aquesta labor a condemnats a treballs en benefici de la comunitat, que en ocasions dissuadien a aquests aparcacoches il·legals. Està per veure si s'incrementa el nombre de gorretes en els voltants del passeig marítim, una zona on tradicionalment es concentren durant l'època estival.

Aquest estiu, a més, segons va afirmar la regidora de Protecció Ciutadana, el cos de la Policia Local comptarà amb una millora en els equipaments de la instal·lació portàtil que té en la platja de la Malva-rosa amb millores en l'aïllament tèrmic, banys propis i wifi del retén, la qual cosa facilitarà la connexió amb bases de dades de forma directa.

Al seu torn, s'han assignat 20 vehicles a platges entre els quals es troben, vuit turismes nous, sis CMAX amb motors de baix consum i emissions de C02 i dues Ford Kuga que, en tenir major altura, poden circular amb més garanties de seguretat per camins i pistes no asfaltades. A més, hi haurà tres quads, tres bicicletes noves i sengles motocicletes BMW per a Malva-rosa, i dos scooter per a zona de platges del sud, a més d'un sebway per a la zona de la Malva-rosa.

Respecte al dispositiu en la Devesa-Albufera, la regidora va explicar que hi haurà rondes “tots els dies durant aquests mesos” per part dels Bombers i Protecció Civil, els efectius de la qual “ocupen l’antic retén per a donar servei no solament a la gent que gaudeix de les nostres platges, sinó també per a prevenir possibles incendis”.

En xifres

32 agents controlaran les platges del nord, enfront del Cabanyal i la Malva-rosa, i altres 18 ho faran en les del sud: Perellonet, Pinedo i el Saler.

20 vehicles han sigut assignats a la vigilància en aquests recintes, dels quals vuit són turismes nous, segons va informar ahir el Consistori.

41 metres quadrats de superfície té la instal·lació portàtil de la Policia Local instal·lada en la platja de la Malva-rosa que, per primera vegada, compta amb banys propis en l’interior i connexió wifi per a consultes ciutadanes o tràmits de denúncies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento