Comunitat Valenciana

El nou cap de la Caserna de Bétera diu que "ningú està fora de perill" del gihadisme però Espanya "està molt preparada"

  • El Tinent General Francisco José Gan, nou cap de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat a València i màxima autoritat de les Forces Armades a la Comunitat, ha manifestat que "ningú està fora de perill" del gihadisme però que Espanya està "molt preparada" per a fer front a este fenomen: "Nosaltres, potser, s'ho posem més difícil que uns altres", ha asseverat.
Gan (esquerra) en l'acte de presa de possessió
Gan (esquerra) en l'acte de presa de possessió
CGTAD
Gan (esquerra) en l'acte de presa de possessió

Gan s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació en l'acte de presa de possessió del seu càrrec en la Prefectura de la Caserna General Terrestre, en el qual ha estat acompanyat per nombroses autoritats, entre unes altres, el president de les Corts; Enric Morera; el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; i la regidora de l'àrea de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament, Anaïs Menguzzato.

El Tinent General, preguntat per com veu el gihadisme a Espanya i per si considera que els tentacles d'este fenomen estan a la Comunitat, ha respost que "no" i ha agregat que el gihadisme té un caràcter global.

"Ací, a Espanya, no hi ha atemptats, ni tan sols una estructura prou sòlida com per a poder programar-los. El que sí hi ha és una tasca policial i de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) d'un nivell extraordinari. Exemplar", ha destacat.

Interpel·lat aleshores per si creu que Espanya està a resguard del gihadisme, ha dit: "No. No dic que estiga fora de perill, sinó millor preparada perquè va aprendre d'una forma molt traumàtica el model de coordinació entre FCSE". "Ningú està fora de perill, però nosaltres, potser, s'ho posem més difícil que uns altres", ha puntualitzat.

En este context, ha explicat que el paper de la intel·ligència de l'Exèrcit en esta lluita és de suport d'unitats desplegades en l'exterior: "La intel·ligència militar no actua a Espanya com a tal, sinó en la projecció de fora, en altres escenaris. Treballem en la investigació del fenomen i en les seues possibles actuacions en llocs com Mali, el Líban o la banya d'Àfrica".

Respecte a la seua nova etapa a València, ha afirmat que l'afronta "amb molta alegria i emoció". "És l'única Caserna General de nivell operacional que existix. El que es fa i es porta des d'ací té una transcendència enorme i repercutix en el prestigi nacional. Ací estic envoltat d'un excel·lent elenc de professionals que fan que la tasca siga realment fàcil".

El Tinent General ha asseverat, en relació amb els reptes que afronten les casernes generals de l'OTAN, que "el món ara és volàtil, incert, complex i ambigu". "L'OTAN es reinventa, s'orienta 360 graus, no hi ha amenaces unidireccionals, sinó globals, i esta ferramenta també té a veure amb la capacitat nacional dins de la Unió Europea".

"El repte -ha agregat- és consolidar sempre el que tenim i, si és possible, millorar-ho. Mai partim de zero. Sempre hi ha algú que ha fet molt i bé". I ha llançat un consell als nou soldats: "Que tot el que vullguen fer, ho poden fer".

TRAJECTÒRIA I BIOGRAFIA

El General Gan Pampols va ser nomenat el passat 12 de maig en Consell de Ministres com a Cap de la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat i per tant, Representant Institucional de les Forces Armades a la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Nascut a Figueres (Girona) el 25 d'abril de 1958, pertany a la XXXV promoció de l'Acadèmia General Militar. Per la seua especialització en el Curs Superior de Muntanya desenvolupa la seua carrera professional, fins a l'ocupació de coronel, en unitats de Muntanya.

Després del seu pas per l'Escola d'Estat Major és destinat com a Cap d'Estat Major de la Brigada de Caçadors de Muntanya XLII. En la seua ocupació de Coronel va exercir el Comandament del Regiment de Caçadors de Muntanya 'Amèrica 66' a Pamplona. Posteriorment va ser Sotsdirector de la Direcció de Doctrina, Orgànica i Materials a Granada. Ja com a General va ser Director de l'Acadèmia General Militar i Director del Centre d'Intel·ligència de les Forces Armades.

És posseïdor de nombroses condecoracions nacionals i estrangeres entre les quals destaquen les 10 Creus al Mèrit Militar, la Placa, Encomana i Creu del Reial i Militar Orde de Sant Hermenegildo i la Gran Creu del Mèrit Militar amb Distintiu Blanc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento