Comunitat Valenciana

La Generalitat celebra el Dia dels Museus amb un cub gegant al centre de València, Alacant i Castelló

  • La Generalitat ha instal·lat un cub de fusta gegant en la plaça de l'Ajuntament de València, així com en l'Esplanada d'Alacant i en la plaça Major de Castelló, com a motiu del Dia internacional dels Museus i emmarcat dins de l'activitat 'FesArt', on els ciutadans han pegat adhesius amb frases d'autors vinculats amb la filosofia, la història, l'art, i els museus, segons ha informat el Consell en un comunicat.
Celebració del Dia dels Museus amb un cub gegant a València
Celebració del Dia dels Museus amb un cub gegant a València
GVA
Celebració del Dia dels Museus amb un cub gegant a València

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha visitat este dijous la plaça de l'Ajuntament de València i ha indicat que "a poc a poc i de forma col·lectiva es construïx art en un espai públic", ja que "volem que tots els que vullguen siguen protagonistes d'una expressió artística", ha afegit.

D'esta forma, els ciutadans que s'han acostat a 'FesArt' han pogut observar un cub de fusta de dos per dos metres, que s'ha instal·lat de forma visible i acompanyat de música, sobre el qual estan impreses finestres de diferents grandàries. Així, els participants poden pegar adhesius amb frases d'autors vinculats amb la filosofia, la història, l'art, els museus, el patrimoni.

La directora general també ha volgut participar i ha pegat la frase de Paul Valéry de la seua obra 'Le problème des musèes': "Perduts i desolats en estes galeries, sols contra tant art".

L'AUTOBÚS #CORREMUSEUS

Una altra de les novetats amb motiu del Dia dels Museus és el #Corremuseus, un autobús de la línia 5 de l'EMT que serà gratuït per als visitants dels museus el dia 18 de maig, de 17.00 a 22.30 hores i els dies 20 i 21 de maig, tot el dia.

Amoraga ha convidat els ciutadans a pujar a l'autobús i "amb el mapa de museus en la mà, descobrir les obres que tenen els nostres museus i en els seus magatzems". En esta línia, ha recordat que "els museus estan oberts i a la disposició dels ciutadans tots els dies de l'any, excepte els dilluns".

Els museus de la Generalitat han programat activitats especials durant la setmana amb visites guiades, tallers didàctics i ampliant el seu horari habitual. En el cas del Museu de Belles Arts i en el Centre Cultural del Carme se celebrarà la Nit Europea dels Museus el dissabte 20 de maig.

En el territori valencià existixen un total de 244 museus i col·leccions reconeguts: 107 col·leccions i 137 museus, entre entitats públiques i privades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento