Comunitat Valenciana

El PP insta Oltra a pagar el deute als centres de menors i a "deixar de desprestigiar-los"

  • El diputat popular José Juan Zaplana assegura que la Generalitat deu sis mesos a aquests centres.
  • "Estos dos casos han succeït durant la gestió d'Oltra i no són herència de ningú", declara el parlamentari.
  • "Estem davant un altre pla precipitat, sense haver escoltat els sectors afectats i de dubtosa aplicació", diu Zaplana.
Dependencias del centro de menores de Monteolivete que se cerrará
Dependencias del centro de menores de Monteolivete que se cerrará
EUROPA PRESS
Dependencias del centro de menores de Monteolivete que se cerrará

El coordinador de l'àrea social del grup parlamentari popular en les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha emplaçat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a "pagar ja als centres tutelats de menors de la Comunitat Valenciana", als quals assegura que la Generalitat deu sis mesos, i "a deixar de desprestigiar-los".

Zaplana ha presentat una bateria de preguntes en la cambra autonòmica dirigides a Oltra sobre la seua gestió en els centres de menors en els dos últims anys, després de les dades donades a conéixer per Oltra en esta setmana sobre instal·lacions com les de Sogorb i Monteolivete, i les mesures adoptades després dels informes de la inspecció, segons ha informat el PP en un comunicat.

El diputat 'popular' ha assenyalat que "les mentides d'Oltra amb els centres de menors se li han girat com un bumerang i han posat a la llum els seus dos anys de nul·la gestió i la seua incapacitat per a solucionar els problemes".

En esta línia, ha demanat a Oltra que "deixe un costat la demagògia i la utilització amb finalitats polítiques de qüestions tan delicades solament per a tapar la seua incapacitat en la gestió". "Està posant en dubte el prestigi de centres que porten anys treballant, emetent juís de valor basats -com s'està veient ara- en conjectures generals i sense proves. Quan es governa no es pot ser tan irresponsable manipulant la realitat per a tirar les culpes de la seua mala gestió al PP. Oltra hauria de treballar més i queixar-se menys", ha reclamat.

"Dos anys passejant-se"

El diputat 'popular' ha manifestat que els casos coneguts són "una denúncia per un presumpte cas de prostitució i una denúncia de Treball", tots dos en el centre de Monteolivete de la xarxa pública. "Estos dos casos han succeït durant la gestió d'Oltra i no són herència de ningú. És estar dos anys passejant-se, tirant-li la culpa a uns altres i no posar-se a treballar i prendre decisions", ha retret.

"No pot exigir als altres perquè ella no compleix i asfíxia als centres amb impagaments. Per al manteniment dels centres de menors diu que no hi ha diners però per a posar-se més assessors, crear noves agències per a endollar amics o iniciar una televisió sí que hi ha fons. És lamentable. Oltra està més còmoda fent oposició perquè cada dia demostra que no sap governar", ha criticat.

El diputat popular ha expressat els seus dubtes sobre el nou pla d'Oltra respecte a la política de menors i ho ha qualificat "d'un altre brindis al sol" perquè en estos moments "no hi ha tantes famílies acollidores a la Comunitat València per a atendre tan alt nombre de menors com pretén la senyora vicepresidenta".

"Estem davant un altre pla precipitat, sense haver escoltat els sectors afectats i de dubtosa aplicació. El seu treball no és passejar-se pels platons de televisió, que és el que porta fent dos anys, sinó gestionar d'una vegada", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento