Comunitat Valenciana

Cañizares alerta sobre lleis per a difondre "ideologies que corrompen la humanitat"

  • Considera que aquestes normatives estan "obligant al fet que es difonguen a través de l'educació determinades ideologies que corrompen la humanitat".
  • "Hi ha una crisi de drets humans, que se substitueixen per un positivisme en el dret i per una pèrdua de sentit de la veritat", diu.
  • Assegura que es focalitza el debat en la corrupció econòmica però no es parla tant de la corrupció moral.
Cardenal Cañizares
Cardenal Cañizares
UCV
Cardenal Cañizares

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha advertit este dimecres de "la corrupció moral que està produint-se a través de legislacions" que, segons ha dit, estan "obligant al fet que es difonguen a través de l'educació determinades ideologies que corrompen la humanitat, l'estan corrompent".

"D'això no diem res?", s'ha preguntat Cañizares, que ha indicat que es focalitza el debat en la corrupció econòmica però no es parla tant de la corrupció moral. El cardenal ha realitzat estes declaracions durant la presentació davant els mitjans de la nova Càtedra Tomás Moro d'Estudis Socials i Polítics de la Universitat Catòlica de València (UCV), que pretén des d'un punt de vista acadèmic generar un corrent d'opinió de valors, fonamentats en l'humanisme cristià, per a fer front a la crisi de valors actual.

Antonio Cañizares ha recordat les paraules que, segons ha dit, li va dir el que fou president d'Israel Simon Peres, qui va assegurar que Israel i l'Església tenien "una responsabilitat, dir al món sencer que sense Déu no és possible la convivència, la pau, perquè no és possible la dignitat de la persona humana i això és clau". Preguntat sobre la llibertat religiosa en el terreny educatiu, el cardenal ha assenyalat que "hi ha una crisi de drets humans, que se substitueixen per un positivisme en el dret i per una pèrdua de sentit de la veritat que està en la base de tot", la qual cosa provoca una "fallida i incapacitat per a afrontar el futur molt gran".

Al seu juí, existeix una crisi de democràcia, economia, política, procedent "d'eixa crisi de l'home, crisi antropològica" i ha conclòs llançant una pregunta: "Per què va caure el règim soviètic? Perquè es va assentar en la mentida. En estos moments esta societat està assentant-se en la mentida i és necessari superar eixa societat assentada sobre la mentida perquè s'assenteix sobre la veritat de l'home".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento