Comunitat Valenciana

Crespo (PP) diu que va proposar Cuesta com a gerent per recomanació de García Antón i Coquillat, ja morts

  • Enrique Crespo, expresident d'Emarsa, exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises (PP), ha afirmat que va proposar Esteban Cuesta com a gerent d'Emarsa després de recomanar-li-ho dues persones que han mort: l'exconseller de Medi ambient José Ramón García Antón; i l'exdelegat del Consell en la província de València Fernando Coquillat. "Els consellers manen molt. Tindre un conseller que em donava una recomanació, pràcticament era sí o sí", ha dit.
Juí Emarsa
Juí Emarsa
EUROPA PRESS
Juí Emarsa

Crespo, qui s'enfronta a 14 anys de presó per un delicte de prevaricació en concurs amb un delicte de falsedat i malversació de cabals, s'ha manifestat en estos termes durant la seua declaració en el juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un suposat desfalc de més de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo (València).

L'acusat, llicenciat en Ciències Econòmiques Empresarials, ha explicat que va arribar a la presidència de l'Emshi l'any 2002, moment en el qual el gerent d'Emarsa Miguel García Besó estava "molt delicat" de salut, tenia moltes "absències" en el seu lloc de treball, i l'empresa passava per una etapa "calamitosa".

Davant esta situació, va intentar negociar el cessament amb García Besó i buscar un substitut, tal com li va demanar l'aleshores conseller. Abans d'ell, havien ocupat llocs de gerent, segons ha manifestat, un funcionari de Correus i un senyor que arreglava televisions en domicilis i omplia el gas dels frigorífics. Ara buscava una persona amb un perfil més de "gestió municipalista".

Aleshores, ha dit, es va postular Cuesta per al càrrec, a qui va conéixer en una trobada en l'Ajuntament de Manises per a tractar un assumpte urbanístic. Este li va dir que volia el càrrec en un acte del PP i ha assenyalat que li va paréixer "un senyor amb molta precisió, habilitat, amb ganess d'assumir reptes... Em va dir que era especialista en la resolució de conflictes laborals i que tenia suports polítics".

"Al mes o així, es va presentar en l'alcaldia Fernando Coquillat i em va dir que coneixia un xaval molt predisposat, que tenia el suport del partit, per a ser gerent en Emarsa. Es referia a Cuesta. Em va comentar que sabien que era un bon gestor, i que això era el que necessitava perquè tècnics ja hi havia suficients en l'empresa pública", ha asseverat.

Posteriorment, en un altre acte, va ser l'exconseller García Antón qui li va dir, ha manifestat, que "hi ha un senyor que s'està movent, un oncle molt preparat, que compta amb el suport de la Generalitat", i li va esmentar Cuesta. "Els consellers manen molt. Tindre un conseller que em donava una recomanació, pràcticament era sí o sí", ha postil·lat.

Després d'estes "recomanacions", ha explicat que va cridar Cuesta, s'ho va comentar i va decidir proposar-lo en el consell d'administració d'Emarsa. Allí es va votar i es va acceptar el càrrec, amb el que s'ho va comunicar. Així va començar a treballar en la depuradora, amb un sou de 60.000 euros anuals, és a dir, amb les "mateixes condicions" que el seu antecessor, ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento