Comunitat Valenciana

El Síndic urgix a prendre mesures "reals i efectives" contra els sorolls i el botellot al Cabanyal

  • Així s'ha pronunciat la institució després de la queixa presentada per una comunitat de propietaris de la zona.
  • Segons adverteixen els veïns, "es munten festes il·legals que en ocasions duren fins al migdia sense que ningú faça res per remeiar-ho".
  • Consideren insuficient que "els agents es limiten a observar com a mesura persuasoria i solament en rares ocasions procedeixen a la identificació".
Botellot, recurs
Botellot, recurs
HOSPITAL RUBER JUAN BRAVO
Botellot, recurs

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s'ha dirigit tant l'Ajuntament de València com a l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, dependent de Presidència de la Generalitat, per a demanar-los que adopten mesures "reals i efectives" que eviten la contaminació acústica generada pels locals d'oci nocturn de la zona del Cabanyal, la pràctica del botellot, així com el compliment dels horaris d'obertura i tancament.

Esta és la resolució del defensor del poble valencià a la queixa presentada per una comunitat de propietaris de la zona que va acudir al Síndic davant les "insuportables molèsties acústiques que des de fa dos anys venen patint durant els caps de setmana", explica la institució a través d'un comunicat.

I és que en els voltants de les seues vivendes hi ha locals d'oci que provoquen directament i indirectament importants molèsties que pertorben les vides personals i familiars i que s'agreuja en l'època estival amb la calor i la necessitat de tindre les finestres obertes a la nit.

Segons relaten els veïns afectats, el descampat situat davant de les seues cases ha sigut el lloc de trobada dels joves per a fer botellot. Una pràctica que ara s'està desplaçant diumenges a partir de les sis del matí en la qual "es munten festes il·legals que en ocasions duren fins al migdia sense que ningú faça res per remeiar-ho".

Este fenomen genera, a més del soroll, unes conseqüències adverses afegides com la brutícia que queda en la zona (cristalls, gots, preservatius, vòmits, etc.) o la inseguretat per baralles i drogues. Així mateix, els veïns denuncien que els locals d'oci de la zona també es troben deficientment insonoritzats i que incompleixen els horaris d'obertura i tancament, la qual cosa no fa més que empitjorar i pertorbar el descans dels veïns.

Des del Síndic assenyalen que l'Ajuntament "coneix este problema". Els veïns han presentat nombroses denúncies i queixes davant el mateix sense obtindre una resposta satisfactòria. Encara que reconeixen que en els últims mesos han notat certa millora quant a l'atenció policial, la segueixen considerant escassa. Quan es personen, "els agents es limiten a observar com a mesura persuasoria i solament en rares ocasions procedeixen a la identificació i/o denúncia dels assistents". Una actuació que els veïns consideren insuficient.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento