Comunitat Valenciana

L'IVO estudiarà si es presenta a la licitació de l'activitat oncològica davant les noves condicions de Sanitat

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

La Fundació Institut Valencià d'Oncologia (IVO) ha advertit este dilluns que hauran d'estudiar si es presenten a la licitació que traurà la Conselleria de Sanitat per a concertar l'activitat oncològica davant les noves condicions anunciades per l'administració sanitària valenciana.

L'entitat entén que amb estes condicions "podria no permetre seguir garantint l'excel·lència i qualitat dels servicis prestats als ciutadans i ciutadanes, com vé fent la institució des de fa més de 40 anys", segons ha apuntat en un comunicat.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, va anunciar el passat 4 de maig que l'activitat concertada d'oncologia amb entitats sense ànim de lucre, que ara presta la Fundació Institut Valencià d'Oncologia (IVO), eixirà a licitació al maig i va garantir "total llibertat" dels professionals de la xarxa pública per a derivar pacients.

Davant este anunci, la Fundació Institut Valencià d'Oncologia (IVO) ha assegurat que pot entendre que la lliure elecció "fóra reformulada en el seu procediment tractant d'incorporar l'autorització prèvia per part de l'administració, però en cap cas es pot negar el dret a què un pacient puga acudir voluntàriament a l'IVO per a ser tractat del seu procés oncològic, ja que suposaria una variació substancial en el servici que presta l'IVO als ciutadans".

En segon lloc, la institució ha subratllat que, fins a la finalització del concert (31 de desembre de 2016), "huit de cada deu pacients que arribaven a l'IVO ho feien exercint el seu dret a la lliure elecció de centre".

Així mateix, ha fet notar que els pacients pertanyents als departaments gestionats per concessions administratives i els de l'Hospital General de València que han sol·licitat la seua assistència en l'IVO des de l'1 de gener d'este 2017 "no estan sent autoritzats", per la qual cosa recalca que garantir la llibertat del facultatiu a derivar pacients "no està sent una realitat en estos primers mesos de l'any".

La Fundació ha ressaltat que en el marc normatiu vigent, tant nacional com a europeu, "existixen múltiples fórmules que podrien adoptar-se per la Conselleria per a vincular a l'IVO amb la Generalitat Valenciana permetent mantindre la mateixa relació contractual que fins avui s'ha mantingut".

Davant esta situació, la Fundació IVO manifesta que està "en espera d'establir un diàleg constructiu" amb la Conselleria de Sanitat i es mostra "sempre disposada a treballar amb la mateixa per a aconseguir un acord ajustat a la normativa de contractació vigent, com sempre ha fet, per a seguir mantenint l'activitat amb els estàndards de qualitat i eficiència que sempre ha oferit als seus pacients".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento