Puig seguix pensant que Susana Díaz és la "millor alternativa" per als valencians

  • El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat este divendres que ell ha donat suport a Susana Díaz com a candidata per a liderar el PSOE perquè creu que és "el millor" per a la Comunitat Valenciana i per al PSOE, "en eixe ordre", i per açò seguix pensant que eixa és la "millor alternativa" per als valencians.
XIMO PUIG
XIMO PUIG
EUROPA PRESS

Puig s'ha manifestat en estos termes davant els mitjans després de presidir a Castelló la reunió del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana en ser preguntat si tornaria a apostar per Susana Díaz després de conéixer-se els resultats dels avals que han obtingut este i Pedro Sánchez a la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha assenyalat que és una qüestió que té a veure amb cada militant del PSOE i li pareix bé que hi haja hagut una participació "massiva". "Crec que que és important que els militants, quan són cridats, responguen i que hi haja vitalitat en un partit".

No obstant açò, ha recordat que ell es dedica fonamentalment a la gestió de la Generalitat i, "des del meu compromís personal, tinc la meua definició", ha afegit.

Preguntat si després d'aconseguir Pedro Sánchez més avals que Susana Díaz a la Comunitat creu que ha perdut la confiança entre les bases de Comunitat, Puig ha indicat que "la confiança de les bases es produïx en el moment en què un s'interpel·la directament i, en este cas, cadascun té el seu dret a presentar la seua opció". "Hi haurà algun dia que es votarà, i cal esperar que voten els militants", ha dit.

ELS MILITANTS VOTARAN "EN LLIBERTAT"

Quant a si creu que seran diferent els resultats de la votació i els de la recollida d'avals, el dirigent socialista ha subratllat que creu que els militants del PSOE votaran "en llibertat".

Interpel·lat sobre si condicionarà els resultats del PSOE per a presentar-se a la reelecció com a secretari general del PSPV, ha apuntat que "en absolut". Sobre este tema, ha indicat que ja va prendre la decisió -de donar suport a Susana Díaz- en el seu moment i la mantinc perquè crec que que també és bo per al PSOE, però sobretot és bé para la Generalitat".

En este sentit, Puig ha afirmat que, en tres anys de govern, estan fent "un canvi enorme". "Crec que que s'està canviant absolutament el paradigma de la Comunitat i estem avançant en alguns temes que estaven arxivats en el passat", ha afegit. Així mateix, ha apuntat que s'està generant un espai econòmic "des de la lleialtat amb els ciutadans que té a veure amb el diàleg social, amb l'honradesa i amb la innovació, i estem obrint portes perquè la Comunitat tinga l'espai que es mereix, i açò és el que m'apassiona".

"ALTRES ESTAN MÉS CÒMODES EN ELS MÍTINGS"

Sobre este tema, s'ha referit a la reforma de la nova Llei d'Ordenació del Territori (Lotup), que "pot donar solució a un problema de 400.000 habitatges que estan sense clavegueram", a l'eliminació del copagament farmacèutic a la Comunitat o la gratuïtat dels llibres de text. "Açò és transformació i és ser progressista, i jo sóc dels quals pensen que és, a través de governs progressistes, on se situa clarament el debat, encara que uns altres estan més còmodes en els mítings".

Finalment, preguntat pel fet que Pedro Sánchez estenguera la mà a Patxi López per a unir candidatures, Puig ha dit: "jo què vol que li diga, no sóc comentarista polític de moment. Al mi em pareix que cadascun ha de fer el que li corresponga". "Jo no em dedique de moment -a ser comentarista polític-, dins d'un temps potser sí, però ara no".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento