Comunitat Valenciana

La nova representant sindical en el Consell Rector de la CVMC nega incompatibilitats: "No sóc un alt càrrec de res"

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)

La nova representant dels sindicats en el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), María Soledad Fernández (CCOO PV), ha defès davant els grups en les Corts Valencianes la seua idoneïtat per a assumir esta responsabilitat i ha negat que puga incórrer en incompatibilitats posat que, malgrat que forma part del comité executiu de la Federació de Servicis a la Ciutadania, ha revisat la seua situació i no és "un alt càrrec de res".

Així ho ha assegurat durant la seua compareixença en comissió en el Parlament valencià després de la renúncia de la seua predecessora, María Dolores Navarro (UGT PV), en el marc de l'acord que UGT, CCOO i Intersindical van subscriure al juliol de 2016 per a ostentar la representació sindical en este òrgan en torns rotatoris de sis mesos, complint amb la disposició transitòria de la llei que establix que mentre no hi haja un representant dels treballadors siguen els sindicats els que ocupen este lloc. La idoneïtat li ha sigut concedida amb els vots a favor de PSPV, Podem i Compromís.

En la seua intervenció Fernández ha repassat el seu currículum detallant que és llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat de València i en 1990 va aprovar l'oposició de tècnic mitjà especialista en menors de la Generalitat, sent nomenada funcionària de carreta. Des de 1997 està alliberada per a dedicar-se a temps complet a les tasques sindicals i és membre del comité executiu de la Federació de Servicis a la Ciutadania, en la responsabilitat d'acció sindical, a més de formar part de la mesa sectorial de la funció pública i haver participat com a assessora en la negociació de l'ERE en RTVV.

Tant el PP com Ciutadans han plantejat en la comissió els seus dubtes sobre si, com ja ocorreguera en el cas de la seua antecessora en el càrrec, podria incórrer en les incompatibilitats que la llei marca el fet que pertanga a un òrgan directiu del sindicat.

LES DECISIONS DEL CONSELL, EN RISC

Així, el 'popular' Jorge Bellver ha advertit que "no té sentit que s'estiguen posant en risc les decisions que es prenguen en el si del Consell Rector", com també el propi futur de la radiotelevisió i el sector audiovisual valencià. "No entenc per què UGT o CCOO no poden nomenar a persones tan capacitades com vostés i que no tinguen una causa d'incompatibilitat", ha manifestat.

Toni Subiela (Ciutadans) ha assegurat que mantenen els mateixos dubtes que tenien sobre Lola Navarro i, a més, en este cas en concret, considera que la sindicalista de CCOO no reunix l'experiència en l'àmbit de la cultura o la comunicació que es requerix. "O bé els candidats han de vindre amb un informe jurídic que ens assegure les dos qüestions o que els sindicats trien un candidat que no genere estos dubtes d'incompatibilitat", ha agregat.

SENSE CONTRACTE AMB EL SINDICAT

Fernández ha assegurat que com a funcionària de carrera sempre actuarà respectant la llei i ha aclarit que ha revisat la seua situació dins del sindicat i està "segura" de no tindre cap incompatibilitat i gaudir de la idoneïtat per al lloc perquè "la definició d'alt càrrec està molt clara" i ella no ho és perquè seguix sent funcionària, no té contracte amb el sindicat i forma part d'un comité executiu en el qual ningú és alt directiu perquè ningú de manera individual té capacitat per a prendre cap decisió o actuar en nom de CCOO: "És com si vostés, per ser diputats, se'ls considerara alts directius".

"Indubtablement, si pensara que tinc algun tipus d'incompatibilitat seria la primera que hauria dit a la meua organització que buscara una altra persona", ha apuntat.

A més, també ha qüestionat la redacció de la llei per la qual es regula el servici de radiodifusió en tant diu que els sindicats actuen de forma transitòria representant als treballadors però "per estar en els sindicats se'ns qüestiona".

SUPORT DE PSPV, COMPROMÍS I PODEM

Des de Podem, el seu portaveu, Antonio Montiel, ha mostrat els seus dubtes en un primer moment encara que després de les explicacions de Fernández ha admès que formar part de l'executiva d'una federació "no es pot equiparar al que es denomina alta direcció" per la limitació d'actuació.

La socialista Rosa Peris ha mostrat el seu suport a la sindicalista i ha advertit que en el cas que en algun moment s'advertira causa d'incompatibilitat la llei dóna tres mesos per a modificar la situació, mentre que Mónica Àlvaro (Compromís) li ha recordat que té "el pes i la difícil tasca d'esmenar errors del passat" per part dels qui "en comptes d'assumir la culpa i demanar perdó continuen apostant per la disputa".

L'ERROR DE CREAR UN SECTOR AUDIOVISUAL "LOW COST"

Quant als objectius de Fernández com a membre del Consell Rector de la CVMC, ha indicat que arriba amb "el compromís de participar en la ràpida reobertura" i respectar la llei però també la clàusula 6 de l'ERO de RTVV, de manera que l'experiència del personal de l'antiga radiotelevisió "ha de ser valorada i aprofitada" i "no s'han de posar filtres als requisits d'accés a la nova ocupació que impedisquen complir l'acord aconseguit" en l'expedient.

A més, creu que cal apostar "no per qualsevol ocupació", sinó per ocupació de qualitat i proposarà que prèviament a les noves contractacions s'aborde l'aplicació de condicions de treball que milloren els mínims marcats per l'Estatut dels Treballadors, una cosa extensible a les empreses que treballen per a la societat. "Seria un error imperdonable promoure un sector audiovisual valencià low cost", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento