Comunitat Valenciana

Una nova app permetrà demanar des del mòbil cita prèvia en els centres salut i justificants mèdics

  • Els pacients de la Comunitat Valenciana podran demanar des del mòbil cita prèvia en els centres salut, justificants mèdics i localitzar recursos sanitaris gràcies a l'app GVA +Salut que ha habilitat la Conselleria de Sanitat Universal.
Presentació De l'App Per a Demanar Cita En Els Centres De Salut
Presentació De l'App Per a Demanar Cita En Els Centres De Salut
CONSELLERIA SANITAT
Presentació De l'App Per a Demanar Cita En Els Centres De Salut

La consellera Carmen Montón ha presentat este dijous esta nova aplicació mòbil, que permet introduir fins a quatre usuaris de diferents pacients per a facilitar la petició de cita a les famílies. A més, ha anunciat que es enviaran recordatoris de les cites en primària o especialitzada a través de SMS amb 72 hores d'antelació.

Esta app -disponible en la PlayStore per a dispositius Android i en l'AppStore per al sistema operatiu iOS- és la primera d'una sèrie de versions que se n'aniran incloent de forma progressiva per a augmentar els servicis sanitaris que podran resoldre's des del mòbil.

Ara com ara, Montón ha destacat que esta aplicació, disponible en castellà i valencià, permet demanar, modificar o anul·lar una cita prèvia de forma "senzilla" mitjançant la introducció de les dades del nombre de la Targeta Sanitària i la data de naixement.

Les dades de cada targeta queden registrats per a la seua reutilització en cites posteriors i disposen d'un sistema de seguretat amb contrasenya per a posteriors visites.

A més, l'aplicació permet introduir fins a quatre usuaris diferents per a facilitar la gestió de les cites familiars des d'un únic Smartphone. En el cas d'una parella, si un dels dos sol·licita una cita per al fill la informació es guarda en els dos mòbils sense duplicar-se, segons ha detallat el secretari d'Assistència Sanitària, Rafael Sotoca.

Este sistema oferix també la possibilitat de descarregar les cites al calendari i els justificants mèdics d'assistència en el propi dispositiu mòbil, que poden imprimir-se o reeenviarse per i mail, amb un codi d'identificació perquè l'empresa pot comprovar la seua veracitat.

A més, disposa d'un geolocalitzador que informa a l'usuari de quin centre de salut i quin hospital li correspon, així com del tipus d'especialitats que este oferixen. Finalment, s'oferix la possibilitat d'una marcació ràpida per a posar-se en contacte tant amb el 016 com amb el servici d'emergències en cas que siga necessari.

AVÍS DE RECORDATORI

D'altra banda, la Conselleria enviarà un missatge de SMS als telèfons dels pacients amb el recordatori de la cita que tenen amb el seu metge, tant de primària com a especialitzada (radiologia, per exemple) 72 hores abans sempre que la consulta s'haja sol·licitat amb més d'un mes d'antelació.

No obstant açò, no es traslladaran dades de consultes que puguen resultar especialment confidencials, com és el cas de salut mental o salut sexual i reproductiva. En l'SMS s'indicarà la data i hora de la cita, el centre i el servici al qual han d'acudir i un telèfon on cridar per a anul·lar la cita en el cas que no puguen acudir.

Este servici, que ja estava operatiu en format pilot en els departaments de la Fe, el General de València i, parcialment, l'hospital Peset, s'estendrà a la resta del sistema de salut valencià en dos fases.

Una primera immediata que comença hui a nou departaments de forma integral (General de Castelló, Gandia, General d'Elx, Vega Baixa, General d'Elda, Marina Baixa, Requena, Acoi). I una segona fase, en altres set departaments (General d'Alacant, Arnau-Llíria, Sant Joan, Xàtiva. Clínic-Malvarrosa, Sagunt, La Plana), on començaran per assistència primària i progressivament s'estendrà a les consultes hospitalàries.

Les estimacions de la Conselleria és que, a partir d'este divendres, cada dia s'enviaran més de 13.000 missatges per a recordar les cites als pacients.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento