Comunitat Valenciana

Detingut un home per maltractar a la seua gossa i causar-li la pèrdua d'un ull

  • La Guàrdia Civil ha detingut a Xiva (València) un home per un presumpte delicte de maltractament a la seua gossa, a la qual va provocar una fractura oberta de mandíbula i lesions irreversibles en un ull. L'animal patia, a més, desnutrició.
La Guardai Civil rescata un gos maltractat
La Guardai Civil rescata un gos maltractat
GUARDIA CIVIL
La Guardai Civil rescata un gos maltractat

Segons explica la Benemèrita en un comunicat, a través de la denominada operació 'Gos', s'ha pogut arrestar un home per suposadament maltractar la seua gossa. El passat dia 19 d'abril, la Guàrdia Civil de Xiva en col·laboració amb Policia Local, va iniciar la investigació arran de tindre coneixement del possible maltractament que estava patint un animal.

Per açò i fruit de les investigacions dels per agents, es va poder comprovar que el presumpte autor dels fets era un home de 43 anys i de nacionalitat espanyola, que va ser detingut per un delicte de maltractament animal.

Esta persona era propietària d'esta gossa de raça mestissa d'aproximadament un any d'edat. El ca presentava una fractura oberta de mandíbula, lesions irreversibles en un ull i desnutrició.

L'animal va ser intervingut quirúrgicament a causa de les seqüeles dels maltractaments que patia i encara que finalment ha perdut un ull inevitablement, la seua mandíbula ha pogut ser reconstruïda facilitant que l'animal puga alimentar-se de forma autònoma.

No obstant açò, destaca l'Institut Armat, la gossa presenta moltes fòbies i temors a causa de les agressions patides, la qual cosa ha produït un greu menyscapte psíquic. A més s'ha constatat que patix danys en el fetge, renyons i alopècia.

Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjat de Primera Instància i Instrucció número de Requena.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento