Comunitat Valenciana

Cinema Jove plasma el "renàixer" del festival en el cartell de la seua 32 edició de la mà de Patricia Bolinches

  • L'artista valenciana Patricia Bolinches, "renovadora" de la tècnica del collage, serà l'encarregada de dissenyar el cartell de la 32 edició del festival Cinema Jove, que se celebrarà del 23 de juny a l'1 de juliol a València. La imatge, realitzada en col·laboració amb Señor García, està protagonitzada per dues figures hipnotitzades, els cossos de les quals conformen una muntanya com a símbol d'ascensió, repte, superació i conquesta.

Bolinches, dissenyadora industrial de formació i il·lustradora editorial i dissenyadora gràfica de professió, ha dut a terme projectes destacats en l'àmbit cultural, com el disseny de la coberta de l'EP 'Nouvelle Cuisine Caníbal' per al grup Love of Lesbian, els treballs per a L'Escalante Centre Teatral i la companyia Teranyina Teatre o les seues intervencions urbanes per al Festival d'Art Urbà Assalt de Saragossa i el Festival de Tendències Urbanes de Madrid Mulafest, segons ha informat Cinema Jove en un comunicat.

La directora d'art del certamen, Julia Valencia, ha apuntat que necessitaven una artista "que poguera jugar amb el buit, amb la síntesi i amb la poesia per a transmetre el nou esperit del festival", que recentment ha actualitzat la imatge del seu tradicional logo, compost per un ull amb dos pupil·les.

"Patricia Bolinches va ser nostra primera elecció per la qualitat dels seus collages, on tant individualment com en col·laboració amb Senyor García, baix el nom de BYG, mostra un imaginari capaç d'expressar en una sola figura tot un univers. Esta prolífica creadora aconseguix concentrar un cúmul d'emocions infinites en dos colps de tisores", ha destacat Valencia.

La decisió, han explicat des de l'organització, entronca amb la tradició de la tècnica del collage a València, amb il·lustres representants com a Equip Crònica, Manolo Gil, Pepe Gimeno, Ángeles Marco, Miquel Navarro, Josep Renau, José Sanléon o Manolo Valdés.

EL RENÀIXER DE CINEMA JOVE

La pròpia creadora apunta que el seu estil "és més bucòlic que modern" i sempre tracta de transmetre un missatge. "En este cas, volia aconseguir un element romàntic i comunicar el renàixer del festival sense deixar de costat la serietat d'una trajectòria de 31 anys". "Hem pres com a referència el constructivisme rus, una imatge que evoca mil fotogrames de pel·lícules que romanen en la nostra retina", indica la creadora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento