Comunitat Valenciana

Els pacients valencians ja disposen d’una aplicació mòbil per a demanar cita prèvia

  • És gratuïta, està disponible en PlayStore i AppStore i està dirigida a tots els usuaris de la Sanitat de la Comunitat Valenciana.
  • Gràcies a la iniciativa, es pot sol·licitar cita amb els professionals dels centres de salut així com consultar les mateixes i obtindre informació addicional.
  • També s’estén el sistema d’enviaments de missatges de SMS als pacients per a recordar-los la cita que tenen amb el seu metge.
Presentació APP Conselleria de Sanitat.
Presentació APP Conselleria de Sanitat.
GVA
Presentació APP Conselleria de Sanitat.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha presentat GVA +Salut, la nova aplicació mòbil oficial que permet sol·licitar cita prèvia per a acudir al centre de salut i la localització de recursos sanitaris per als usuaris.

Aquesta 'app', disponible en la PlayStore per a dispositius Android i en la AppStore per al sistema operatiu iOS, és la primera d'una sèrie de versions que, de forma progressiva, aniran incloent diferents millores i nous serveis per a relacionar-se amb el sistema sanitari a través de la app. 

GVA +Salut està dirigida a tots els usuaris de la Sanitat de la Comunitat Valenciana que desitgen tenir d'una manera fàcil l'accés a la sol·licitud, modificació i anul·lació de cites mèdiques en els seus centres de salut des del seu telèfon mòbil, podent escollir un dels dos idiomes oficials. L'accés es realitza mitjançant la introducció de les dades del nombre de la targeta sanitària i la data de naixement dels usuaris. 

"Des de hui és més senzill posar-se en contacte amb el centre de salut, hi ha prou amb un mòbil per a tenir una cita amb el metge de família, i tot açò a un clic de distància amb la nova aplicació GVA + Salut", ha assenyalat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt. 

A través de la descàrrega de GVA +Salut es poden sol·licitar cites amb els professionals dels centres de salut així com consultar les mateixes, quedant les dades de cada targeta registrats per a la seua reutilització en cites posteriors i disposant d'un sistema de seguretat amb contrasenya per a posteriors visites. 

A més, l'aplicació permet introduir fins a quatre usuaris diferents, facilitant la gestió de les cites familiars a través d'un únic Smartphone. Aquest sistema ofereix també la possibilitat de descarregar les cites al calendari i els justificants mèdics d'assistència en el propi dispositiu mòbil.

La app disposa d'un geolocalitzador que informa a l'usuari de quin centre de salut i quin hospital li correspon, així com del tipus d'especialitats que aquests ofereixen. Així mateix, l'aplicació també ofereix la possibilitat d'una marcació ràpida per a posar-se en contacte tant amb el 016 com amb el servei d'emergències en cas que siga necessari.

SMS de record per a no oblidar la cita amb el metge

Al costat de l’'app', la consellera de Sanitat ha anunciat una altra novetat relacionada amb les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la sanitat.

Es tracta d'un nou servei que consisteix en l'enviament de missatges de SMS als telèfons dels pacients amb el recordatori de la cita que tenen amb el seu metge, tant de Primària com Especialitzada. No es traslladaran dades de consultes que puguen resultar especialment confidencials, com és el cas de salut mental o salut sexual i reproductiva.

Els missatges s'enviaran 72 hores abans de la cita perquè els pacients no l'obliden sempre que la cita s'haja sol·licitat amb més d'un mes d'antelació. En el SMS s'indicarà la data i hora de la cita, el centre i el servei al que han d'acudir i un telèfon al que cridar per a anul·lar la cita en el cas que no puguen acudir.

Aquest servei, que ja estava operatiu en format pilot en els departaments de la Fe, el General de València i, parcialment, l'Hospital Peset, s'estendrà a la resta del sistema de salut valencià en dues fases.

Una primera fase immediata, que comença aquest dijous en nou departaments de forma integral (General de Castelló, Gandia, General de elche, Vega Baixa, General d'Elda, Marina Baixa, Requena, Acoi) i ,una segona fase, en altres set departaments (General d'Alacant, Arnau-Lliria, Sant Joan, Xàtiva. Clínic-Malvarrosa, Sagunt, La Plana), on començaran per assistència primària i progressivament s'estendrà a les consultes hospitalàries. 

Les estimacions de la conselleria són que, a partir del divendres, cada dia s'enviaran més de 13.000 missatges per a recordar les cites als pacients.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento