Comunitat Valenciana

Rus diu que l'expedient de la residència de Xàtiva era "impol·lut" i que només va firmar

  • "S'han fet les coses perfectes perquè els funcionaris eren perfectes", ha dit l'expresident provincial.
  • Ha insistit que són els tècnics els qui els elaboren i ell, "per desgràcia", només va estudiar quart de revàlida.
  • Rus ha comparegut en la comissió de les Corts que investiga l'adjudicació de places residencials dins del model d'accessibilitat, especialment al grup Savia.
Alfonso Rus compareix en les Corts
Alfonso Rus compareix en les Corts
EUROPA PRESS
Alfonso Rus compareix en les Corts

L'exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha qualificat d'"impol·lut" l'expedient pel qual es va adjudicar una parcel·la per a la construcció d'una residència de majors en esta localitat, que va acabar en mans de l'empresa Gerocleop, i ha assegurat que, com a primer edil va confiar en els tècnics i ell va firmar l'expedient.

En la comissió de les Corts que investiga l'adjudicació de places residencials dins del model d'accessibilitat, especialment al grup Savia -participat per la família Cotino- ha indicat que la seua obligació com a alcalde era que la ciutat tinguera una residència en ple segle XX i tot l'expedient està firmat pel secretari i per la intervenció.

"S'han fet les coses perfectes perquè els funcionaris eren perfectes", ha dit l'expresident provincial, que ha indicat, davant les preguntes dels grups sobre el procés pel qual es va cedir una parcel·la municipal per a eixa residència o les seues relacions amb els responsables de les diferents consellerias, que "sempre ha tingut molt bones relacions amb tots".

Després d'assegurar que no sabia "ni què era Savia", ha indicat que "si hi haguera hagut tanta connivència" amb l'exconseller Juan Cotino la residènciase l'hauria quedat eixa empresa i no Gerocleop: "No tenia connivència ni amb un ni amb altre".

"He tingut relació amb el PP, amb el PSOE, amb Compromís, amb tots els que han volgut parlar amb mi", ha assegurat, encara que ha indicat que era tasca dels regidors anar a les conselleries.

Així, l'exdirigent ha posat l'accent que mai ha tingut a veure "ni amb residències, ni amb col·legis ni amb res, els tècnics són els que treballen i valoren" perquè els alcaldes el que fan és firmar: "El director d'orquestra és el director, però no toca el clarinet ni el trombó, jo era el director d'orquestra i sabia que a Xàtiva feia falta una residència".

Sobre les qüestions tècniques de l'expedient, ha insistit que són els tècnics els qui els elaboren i ell, "per desgràcia", només va estudiar quart de revàlida. En tot cas, ha remarcat que es "vanaglòria" que finalment es construïra eixa residència després d'un procés pel qual van passar diverses empreses i que ha qualificat "d'una vall de llàgrimes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento