Comunitat Valenciana

La vicepresidenta de la Diputació de València diu haver sigut identificada per parlar en valencià i la Policia ho nega

  • La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha criticat este dimarts que la Policia Nacional li ha fet identificar-se "per parlar en valencià" quan estava en una concentració per a reivindicar un tracte just en les inversions de l'Estat a les portes de les Corts, mentre que des de la Policia Nacional han assegurat que en cap moment eixa identificació ha estat relacionada amb la llengua.
Concentració a les portes de les Corts amb Amigó (a l'esquerra )
Concentració a les portes de les Corts amb Amigó (a l'esquerra )
CEDIDA
Concentració a les portes de les Corts amb Amigó (a l'esquerra )

Fonts d'este cos de seguretat han explicat que davant una concentració davant les Corts quan se celebrava un acte institucional amb presència de múltiples autoritats i del que la Policia no tenia coneixement, els agents han preguntat per la persona responsable de la mateixa, per si en algun moment poguera derivar-se algun tipus de responsabilitat administrativa d'eixa acció.

Per la seua banda, Amigó ha afirmat en el seu compte de Facebook que "s'ha viscut una situació vergonyosa" quan s'ha acostat una parella d'agents preguntant pel responsable de la concentració: "Davant la meua sorpresa, li he dit que entrara a preguntar a les Corts, a Presidència, ja que ells ens havien convocat. Tot seguit m'ha convidat, per dir-ho d'una manera subtil, a parlar en castellà i m'he negat perquè això suposa una vulneració dels nostres drets com a valencianoparlants".

Segons el relat de la vicepresidenta, després d'açò li ha demanat que s'identificara, davant el que la vicepresidenta ha lamentat que "hui, 25 d'Abril, dia de les llibertats del poble valencià", la Policia Nacional li haja fet identificar-se "per parlar valencià". "Ens queda molt per fer i això m'enfada però em dóna forces per a seguir lluitant", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento