Comunitat Valenciana

Rubalcaba oferirà este dijous en la UV una conferència sobre educació

  • L'exministre de l'Interior Alfredo Pérez Rubalcaba oferirà este dijous, a les 19.00 hores, una conferència en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) sota el títol 'Algunes idees rebudes en educació'.
Rubalcaba A València
Rubalcaba A València
PSPV
Rubalcaba A València

L'acte, que se celebrarà en el Paranimf, estarà presidit pel rector de la UV, Esteban Morcillo, i estarà moderat pel catedràtic de Psiquiatria de la institució, Rafael Tabarés, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Encara que Rubalcaba ha dedicat la major part de la seua vida a la política amb diferents càrrecs -vicepresident i portaveu del Govern, així com ministre de l'Interior durant la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero, i portaveu, ministre d'Educació i Ciència, i de la Presidència, amb Felipe González-, en 2014 va tornar a l'ensenyament, a impartir classes de Química Orgànica en l'Universitat Complutense de Madrid.

L'objectiu de Rubalcaba en esta conferència és "alçar acta d'alguns tòpics, alguns llocs comuns, alguns prejuís... algunes idees rebudes sobre el sistema educatiu que sobreviuen en les nostres converses i, fins i tot, en els missatges polítics, amb una salut i en vigor realment" i ho farà "modestament", a través d'una de les obres menys conegudes de Gustave Flaubert, 'El diccionari d'idees rebudes', en la qual l'escriptor realitza el propi amb la mirada posada en la societat francesa de mitjan el segle XIX.

"Saben menys els nostres alumnes del que sabíem nosaltres? Tenim un mal sistema educatiu? Existixen tantes lleis educatives com a Ministres d'Educació hi ha hagut en la nostra democràcia? Per què mantindre la selectivitat si l'aprova tothom? Existix alguna alternativa educativa a la Universitat? Sobren Universitats a Espanya?", són algunes de les qüestions que plantejarà el que fóra ministre d'Educació.

En opinió de Rubalcaba, "resulta preocupant que els tòpics s'imposen als raonaments quan es comença la discussió d'un gran pacte educatiu. Fer un diagnòstic equivocat pot tindre efectes desastrosos. I, com ha succeït recentment en la història, podem acabar reformant el que no calia reformar i deixar intactes algunes de les coses que funcionen malament", assenyala.

La conferència s'emmarca en les activitats de l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives (http://www.escoladepensamentlluisvives.com), un projecte impulsat des d'este curs pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la UV, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat crític sobre els assumptes d'actualitat a escala mundial i per a la societat valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento