El Micalet estrena 'Els Esperantistes', una tragicomèdia de Paco Zarzoso sobre la fragilitat humana
El Micalet estrena 'Els Esperantistes', una tragicomèdia de Paco Zarzoso sobre la fragilitat humana MICALET

Els tres rostres del teatre i la televisió s'unixen per a protagonitzar esta tragicomèdia que reflexiona sobre la fragilitat humana. 'Els Esperantistes' pujarà a escena des del dimecres fins al diumenge 7 de maig, en funcions a les 20.30 hores dimecres, dijous i divendres, i dissabtes, diumenges i festius a les 19.00 hores. Les entrades estan a la venda des de 13 euros.

En l'obra, Lázaro (Gadea) i Marta (García) són dos germans que conviuen en la casa familiar, heretada dels seus pares: el que va ser president de la Societat Esperantista de la ciutat, qui els va educar en l'amor a esta cultura, i la seua dona, la qual ho va acabar abandonant per la seua obsessió per a traduir l'obra mestra de la literatura espanyola, 'El Quixot' a l'esperanto.

Lázaro passa els dies tancat en l'habitació dels seus parells traduint la novel·la 'Moby Dick' a esta llengua, mentre la seua germana no sembla estar tan arrelada a l'esperantisme com ell.

La relació entre els dos germans canviarà en el moment en què Marta decidisca portar a la casa familiar a Àngel (Josep Manel Casany), un empresari immobiliari arruïnat de qui s'ha enamorat bojament.

"Darrere del que sembla un simple conflicte domèstic, el director aconseguix que tot esclate d'una mera sarcàstica i carregada del seu humor habitual amb l'esperanto sempre present", avancen els responsables de l'obra.

A més, la funció brinda "una oportunitat única per a veure a dos grans actors compartint escenari". Ferran Gadea ha sigut guardonat com a millor actor als Premis AAPV 2017 i Josep Manel Casany és finalista als premis MAX com a millor actor protagonista per 'Hamlet Canalla'.

La Companyia Apropteatre va ser creada en 2012, amb l'espectacle 'A PROP', també protagonitzat per Casany i Gadea, i aposta pels textos en valencià i per la qualitat dels seus espectacles.

Consulta aquí más noticias de València.