Comunitat Valenciana

El Micalet estrena 'Els Esperantistes', una tragicomèdia de Paco Zarzoso sobre la fragilitat humana

  • El Teatre Micalet de València acollirà dimecres que ve, 26 d'abril, l'estrena absoluta d''Els esperantistes', l'última obra escrita i dirigida per Paco Zarzoso i interpretada per un repartiment valencià "de luxe" integrat pels actors Josep Manel Casany, Ferran Gadea i Cristina García, informa la sala a través d'un comunicat.
La obra reúne a varios actores valencianos en escena
La obra reúne a varios actores valencianos en escena
MICALET
La obra reúne a varios actores valencianos en escena

Els tres rostres del teatre i la televisió s'unixen per a protagonitzar esta tragicomèdia que reflexiona sobre la fragilitat humana. 'Els Esperantistes' pujarà a escena des del dimecres fins al diumenge 7 de maig, en funcions a les 20.30 hores dimecres, dijous i divendres, i dissabtes, diumenges i festius a les 19.00 hores. Les entrades estan a la venda des de 13 euros.

En l'obra, Lázaro (Gadea) i Marta (García) són dos germans que conviuen en la casa familiar, heretada dels seus pares: el que va ser president de la Societat Esperantista de la ciutat, qui els va educar en l'amor a esta cultura, i la seua dona, la qual ho va acabar abandonant per la seua obsessió per a traduir l'obra mestra de la literatura espanyola, 'El Quixot' a l'esperanto.

Lázaro passa els dies tancat en l'habitació dels seus parells traduint la novel·la 'Moby Dick' a esta llengua, mentre la seua germana no sembla estar tan arrelada a l'esperantisme com ell.

La relació entre els dos germans canviarà en el moment en què Marta decidisca portar a la casa familiar a Àngel (Josep Manel Casany), un empresari immobiliari arruïnat de qui s'ha enamorat bojament.

"Darrere del que sembla un simple conflicte domèstic, el director aconseguix que tot esclate d'una mera sarcàstica i carregada del seu humor habitual amb l'esperanto sempre present", avancen els responsables de l'obra.

A més, la funció brinda "una oportunitat única per a veure a dos grans actors compartint escenari". Ferran Gadea ha sigut guardonat com a millor actor als Premis AAPV 2017 i Josep Manel Casany és finalista als premis MAX com a millor actor protagonista per 'Hamlet Canalla'.

La Companyia Apropteatre va ser creada en 2012, amb l'espectacle 'A PROP', també protagonitzat per Casany i Gadea, i aposta pels textos en valencià i per la qualitat dels seus espectacles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento