Comunitat Valenciana

Oltra critica la "marxa arrere" del PP a l'acte de rebuig als PGE i l'acusa de firmar pactes "amb la boca xicoteta"

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Oltra en la roda de premsa després del ple
Oltra en la roda de premsa després del ple
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa després del ple

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha criticat la "marxa arrere" del PPCV a l'acte convocat el 25 d'Abril en la cambra autonòmica de rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i l'ha acusat de firmar pactes "amb la boca xicoteta". "Si un firma perquè la comunitat tinga un tracte just en inversions, i quan s'ha de materialitzar l'acord, et tires arrere, és firmar amb la boca xicoteta, pel què diran", ha asseverat.

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la seua opinió sobre l'absència de diputats i senadors del PPCV a l'acte convocat el 25 d'Abril en les Corts de rebuig als PGE i a les inversions previstes per a la Comunitat Valenciana.

Sobre este tema, Oltra ha recordat que existix un pacte firmat per "tots" els grups parlamentaris, sindicats, patronal, universitats i entitats cíviques pel qual es demanen tres qüestions a l'Executiu central: inversions, finançament just i regularització del deute.

Sobre la base d'este pacte, el president de les Corts, -ha prosseguit- ha fet una convocatòria el dia 25 d'Abril i Oltra ha mostrat el seu desig que a este acte "acudisquen tots els grups parlamentaris que han firmat estos acords", inclòs el PPCV, que ha anunciat que no anirà.

En esta línia, ha indicat: "Hi ha cinc grups parlamentaris que han firmat uns acords i està en joc veure com es materialitzen perquè no es queden en paper mullat. Si no, què fem?; un brindis al sol?", s'ha preguntat, al mateix temps que ha afegit: "Firmem el paper perquè no ens puguen dir antivalencianistes però després criden de Madrid, des d'un carrer central, i diuen... Quiets pareu-vos!. Quina classe de defensa és eixa?", s'ha tornat a preguntar.

Per açò, considera que "si un firma perquè la comunitat tinga un tracte just en inversions, i quan s'ha de materialitzar l'acord, et tires arrere, és firmar amb la boca xicoteta, pel què diran. No cal fer les coses pel què diran, si no perquè ens les creiem i som conseqüents", ha destacat. Al seu juí, "si una cosa es firma, s'ha de complir perquè la política ja té bastant descrèdit".

En relació amb el finançament, Oltra ha assenyalat que no entenen per què la valenciana és l'última autonomia en inversions i per què hi ha una diferència amb la que més té de 286 euros per habitant. "M'agradaria que ens ho explicaren perquè no li trobe explicació", ha dit.

"El tema -ha agregat- no és tant ser l'últim, sinó que la diferència entre 109 euros per habitant a la Comunitat Valenciana i 400 -d'altres comunitats- és molta. I açò és el que està les Corts intentant de fer front comuna".

"NO HI HA DIFERÈNCIES"

D'altra banda, a Oltra se li ha interpel·lat per si existixen diferències amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, quant a com s'han d'expressar les reivindicacions sobre inversions per a la Comunitat, després que el 'president' afirmara ahir que "la pedagogia de es 'monta el pollo' -armar el canyaret- o no hi ha respecte" és "nefasta" però es va preguntar "què ha de fer la Comunitat" per a rebre un finançament just?. Prèviament Oltra havia manifestat que "a qui més gran 'monta el pollo', se li tapa la boca amb inversions".

"No hi ha diferències. Hi ha una absoluta coincidència", ha manifestat la vicepresidenta del Consell. "Puig i jo ens hem expressat en termes tan idèntics que pareixia que ho havíem parlat abans perquè estem en plena sintonia", ha repetit.

Per açò, entén que pensar el contrari "són ganes de buscar tres peus al pollastre". "Puig va dir que era una pedagogia nefasta haver d'abocar-nos a una confrontació. Clar que és una pedagogia nefasta i estic completament d'acord", ha asseverat.

"Que ens aboquen a 'montar el pollo' és una pedagogia nefasta", ha prosseguit, per a aclarir que a ella tampoc li agrada "montar pollos" perquè té "molta faena", però "si no ens deixen una altra eixida...", ha postil·lat. "I açò és el que va dir Puig", ha insistit.

Així, s'ha preguntat: "Es creuen que m'agrada anar per ahí a 'montar pollos'?". "La gent -ha afegit- vol treballar, que les coses vagen bé i que ens tracten amb justícia. No és tan difícil d'entendre. No li busquen tres peus al pollastre que no els té. Té dos", ha puntualitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento