Comunitat Valenciana

Podem creu que l'absència de PPCV a la trobada contra els PGE confirma el "menyspreu" de Rajoy a la Comunitat Valenciana

  • El síndic de Podem en les Corts Valencianes, Antonio Montiel, ha assegurat este divendres que l'absència de diputats i senadors del PPCV a l'acte convocat el 25 d'Abril en la cambra autonòmica de rebuig als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i a les inversions previstes per a la Comunitat Valenciana, confirma el "menyspreu" del president del Govern, Mariano Rajoy, cap a esta autonomia.
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu

El passat 5 d'abril, les Corts Valencianes van subscriure una declaració institucional de rebot unànime a l'avantprojecte de PGE presentat per a 2017, van instar el Consell a impulsar accions per a "cohesionar" als valencians entorn de l'objectiu d'aconseguir unes inversions "justes" i van convocar els diputats i senadors triats en les circumscripcions valencianes a una reunió el 25 d'abril, Dia de les Corts Valencianes, per a coordinar accions en eixe sentit.

No obstant açò, el PP va anunciar este dijous que els seus diputats i senadors triats per les tres circumscripcions valencianes no acudiran a la trobada perquè no volen "col·laborar amb un muntatge" com este "amb finalitats partidistes".

Per a Montiel, l'actitud del PP "negant l'assistència de les seues diputades i diputats en el Congrés a un acte institucional en reivindicació de majors inversions i un millor tracte per a la Comunitat Valenciana en els Pressupostos de l'Estat és senzillament vergonyós i una confirmació del menyspreu de Rajoy a les valencianes i valencians".

A més, ha afegit que l'actitud de la presidenta del PPCV i síndica del PP en la cambra autonòmica, Isabel Bonig, "qüestionant els comptes de Rajoy en les Corts per a després rectificar quan li donen orde des de Madrid, evidencia la falta de credibilitat política dels populars valencians dins del seu propi partit i l'absència d'autoritat" de la dirigent 'popular'.

"Les valencianes i valencians no ens mereixem representants polítics submissos davant els respectius aparells estatals sinó gent valenta que ens defenga ací i davant Madrid".

Un dia després de la firma de la declaració institucional en la cambra, el portaveu parlamentari 'popular' en el Congrés, Rafael Hernando, va afirmar que Bonig, no coneixia "bé" els PGE i esperava que canviara d'opinió quan tinguera l'oportunitat "de conéixer-los millor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento