Comunitat Valenciana

Dos estudiants valencians de batxillerat amb un 9,7 de mitjana aconseguixen una beca per a recórrer Europa

  • Dos alumnes valencians de segon de batxillerat, amb una nota mitjana de 9,7, han obtingut una de les 50 'Beques Europa' que s'entreguen als preuniversitaris espanyols més brillants. Esta iniciativa, promoguda per la Universitat Francisco de Vitòria (UFV) i la Divisió Global Santander Universitats per a potenciar el talent preuniversitari, els permetrà recórrer les principals ciutats universitàries europees per a imbuir-se de l'esperit universitari i implicar-se de forma activa en la societat.
Javier Reig, un dels estudiants becats
Javier Reig, un dels estudiants becats
CEDIDA/GOODWILL COMUNICACIÓN
Javier Reig, un dels estudiants becats

Els alumnes valencians becats són Javier Reig, del col·legi Parque Colegio Santa Ana, i Natalia Peralta, del Cumbres School. Els jóvens que han obtingut la beca han passat un procés de selecció d'un any i mig, la fase final del qual es va celebrar del 23 al 25 de febrer en el campus de la Universitat Francisco de Vitòria entre 300 finalistes. Dins d'eixos preseleccionats va haver-hi 19 valencians; finalment, dos d'ells han aconseguit beca, detallen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

Els 50 estudiants becats per en esta XII edició tenen una nota mitjana en primer de Batxillerat de 9,7, i procedixen de diferents comunitats autònomes espanyoles: Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia i Navarra.

El programa es desenvoluparà en algunes de les principals capitals universitàries d'Europa, com Alcalá d'Henares, Bolonya, Londres, Oxford, París, Heidelberg i Santiago de Compostel·la.

Els becats participaran en trobades amb professionals líders en el seu camp, assistiran a conferències i debats amb els rectors de les universitats que visiten i coneixeran a les màximes autoritats de les institucions que els reben. Tot açò sense deixar de costat la realització d'activitats lúdiques i de caràcter formatiu amb autoritats dels àmbits polític, acadèmic, institucional i de la investigació.

En les edicions anteriors els becats han conegut les personalitats més diverses, des del Papa Benedicto XVI, a Lord Brennan en la Cambra dels Lords, la primera dama d'Anglaterra o el President del Banc Central Europeu.

"CREIXEMENT INTEGRAL"

Este projecte "busca promoure el compromís dels jóvens universitaris amb el desenvolupament dels seus propis talents per a profit de la societat, impulsar el creixement integral dels alumnes perquè siguen líders professionals ètics i donar a conéixer als jóvens les possibilitats i el futur de la societat en la qual estan i per a la qual s'estan formant", destaquen els seus impulsors.

El viatge per als alumnes d'esta XII edició tindrà lloc durant les primeres setmanes de juliol de 2017. Més informació sobre les beques en www.becaseuropa.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento