Comunitat Valenciana

Ribó remarca que el Govern "no pot seguir donant llargues" als problemes ferroviaris de València

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat este dimarts que "el temps de pacient espera" de la ciutat "ha acabat" en qüestions com l'estació definitiva del Parc Central i l'entrada soterrada de l'AVE perquè ha remarcat que "no es poden seguir donant llargues als grans problemes d'infraestructures ferroviàries de València".

Així ho ha indicat Ribó als mitjans de comunicació, després de visitar l'empresa Ainia, on ha manifestat que esta situació és "escandalosa". "Que revisen quantes ciutats hi ha en estos moments a Espanya que tinguen túnels pasantes. O millor, fem-ho al revés i acabarem abans: quantes no tenen. Unes tenen dos, com Barcelona, i unes altres tenen tres, com Madrid, i estan pràcticament acabats i a València encara estem amb històries d'abaratir preus i pressupostos", ha denunciat.

Ribó ha reafirmat la voluntat de l'Ajuntament de València de "treballar per a arribar a un acord ràpid", però ha lamentat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) d'enguany són "molt baixos, molt més que els de l'any anterior, i no contemplen ni la possibilitat que es puguen abordar els projectes". "Davant eixa situació solament podem expressar una queixa profunda i dir que és imprescindible treballar i arribar a acords", ha remarcat l'alcalde.

Ha expressat la voluntat de l'Ajuntament per a avançar "el més ràpid possible" en l'engegada de les infraestructures ferroviàries que València "exigix i necessita que s'escometen. En el cas del Parc Central, ha indicat que ara van a acabar la part del jardí, la part de la zona de Russafa-Malilla, i després estan disposats, en una primera fase, a "soterrar les vies fins al pont curt que hi ha a l'entrada que connecta Pérez-Galdós i Giorgeta".

"Però anem començar, perquè ja va sent hora i no es poden seguir donant llargues als grans problemes d'infraestructures ferroviàries de la ciutat de València, però també del Corredor Mediterrani, perquè la nostra ciutat

està enmig del Corredor i si no s'arregla el de València, serà el semàfor d'Europa, abans ho era de cotxes i ara seria ferroviari", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento