Naix 'Avalem Joves +' per a promoure fins el 2.500 ocupacions per a jóvens de 16 a 29 anys

  • La Generalitat ha engegat el programa 'Avalem Joves +', un pla que permetrà destinar 26,6 milions d'euros, inversió ampliable fins el 50 milions, per a fomentar l'ocupació de fins el 2.500 jóvens de 16 a 29 anys.

Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació del programa i després de reunir-se amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i representants de la Conselleria d'Hisenda i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Esta acció permetrà l'accés a l'ocupació mitjançant un contracte de 6 o 12 mesos a entre 2.000 i 2.500 jóvens "que no han tingut encara cap oportunitat en el món del treball" i que siguen beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil impulsat per la Unió Europea, tal com ha indicat Puig.

"El dret al treball és l'objectiu fonamental del Govern valencià", ha subratllat Puig, que ha indicat que el Consell treballa conjuntament per a generar un entorn favorable per a l'activitat econòmica i incentivar l'ocupació des de l'acció directa.

És precisament en este objectiu on s'emmarca el programa 'Avalem Joves +', una iniciativa destinada a els qui "han sigut els més perjudicats en la crisi", ha dit el president, que ha recordat que la taxa de parada juvenil entre els 16 i els 24 anys era del 46% a la fi de 2016.

"Per dades com a esta és pel que és més necessari que mai engegar amb tota la fortalesa la iniciativa de Garantia Juvenil de la Unió Europea", ha incidit.

A l'inici de la legislatura al juliol de 2015 solament estaven registrades 4.234 persones jóvens en esta iniciativa, mentre que en l'actualitat són 35.430 les persones adscrites. En este sentit, Puig ha destacat l'esforç realitzat per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball dirigida per Rafa Climent, que ha treballat per a donar a conéixer esta iniciativa.

Per la seua banda, el conseller Climent ha indicat que 'Avalem Joves +' naix per a "intensificar" el programa 'Avalem Joves', un pla específic per als jóvens amb accions integrades d'orientació, formació i ajudes a la contractació.

L'objectiu és "tractar de facilitar a este col·lectiu perquè puguen adquirir experiència laboral en les entitats locals de la Comunitat Valenciana, com una forma d'incrementar el seu bagatge professional i millorar la seua empleabilitat".

Per açò, les entitats beneficiàries d'este programa seran els ajuntaments, les mancomunitats, les fundacions, els patronats i les diputacions de la Comunitat Valenciana, així com els seus organismes autònoms, "que podran comptar amb la generació millor preparada de la història per a modernitzar l'administració i incorporar nous coneixements i habilitats", ha assegurat Climent.

A través d''Avalem Joves +' es garantirà a totes les entitats locals sol·licitants una subvenció per a la contractació de, almenys, una persona. El restant de la dotació que poguera existir es distribuirà de manera proporcional a l'atur registrat de les persones jóvens menors de 30 anys del corresponent àmbit territorial.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels jóvens al mercat de treball. En el cas d'Espanya, s'emmarca en l'estratègia d'Emprenedoria Jove aprovada pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Esta iniciativa establix que els jóvens puguen rebre una Oferta d'ocupació, d'educació o formació després d'haver finalitzat els seus estudis o quedar aturats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento