Comunitat Valenciana

Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana tenen reservades el 90% de les seues places per a Setmana Santa

  • Els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana ja tenen reservades el 90% de les seues places per a Setmana Santa, segons les dades facilitades pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha visitat els treballs de recuperació de la costa a Benicàssim (Castelló), on ha avançat les previsions d'ocupació hotelera per a estos dies.
Benidorm amb el Tossal de la Cala al fons
Benidorm amb el Tossal de la Cala al fons
EUROPA PRESS
Benidorm amb el Tossal de la Cala al fons

"Les reserves tancades en els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana des de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua aconseguixen ja prop del 90% de les seues places", ha indicat Colomer, que ha avançat les dades del sondeig d'ocupació realitzat per l'Agència Valenciana del Turisme a una mostra representativa d'hotels, tant de litoral com d'interior de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Francesc Colomer ha expressat la seua confiança en què, seguint la tendència dels últims temps de posposar la contractació, "estos resultats siguen encara millors per les reserves d'última hora, per la qual cosa esperem que estiguem davant una molt bona campanya de Setmana Santa per al sector turístic de la Comunitat".

MILLORS DADES QUE EN 2016

En esta línia, el responsable de Turisme ha explicat que l'enquesta realitzada pel seu departament "mostra que les reserves a data de hui, ja presenten millors dades que les obtingudes durant la Setmana Santa de 2016, ja que les reserves en els hotels de litoral de la Comunitat suposen un increment de 4,7% sobre l'ocupació prevista el passat any".

Així mateix, el secretari autonòmic ha assenyalat que, pel que fa als hotels de les zones d'interior de la província de Castelló, "les expectatives d'ocupació en este moment se situen en el 90% per a les quatre nits, unes dades que confirmen 23,8 punts més que la previsió de 2016".

Respecte a les previsions en els municipis de costa, el responsable de Turisme ha destacat que s'esperen resultats "positius", sobretot a Benidorm (Alacant), on es confia que es cobrisca el 95% de les seues places.

Per a la ciutat de València, es preveu més d'un 85,5% d'ocupació per als pròxims quatre dies festius, mentre que per al litoral de la província, sense explicar la ciutat, l'ocupació benvolguda aconseguix el 83%, la qual cosa suposa 18,8 punts més que en 2016.

Quant a la província de Castelló, a data de hui, part d'unes previsions superiors també al 80%, una previsió similar a la de 2016, i el litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, preveu una ocupació propera al 93%, 17,7 punts superior a la previsió de la campanya de l'any passat.

En totes les zones, l'ocupació prevista per a les nits del divendres i el dissabte sant s'incrementa considerablement, arribant en alguns casos al 100%.

Respecte a l'ocupació prevista per als hotels d'interior de la Comunitat, el sondeig realitzat per l'Agència Valenciana del Turisme mostra una ocupació prevista superior al 77% del dijous al dilluns en el conjunt de la Comunitat, xifra que suposa un increment de 2,2 punts pel que fa a les dades registrades en la Setmana Santa de 2016.

Respecte a les dades previstes per als hotels d'interior, destaquen les previsions de la província de Castelló, amb unes expectatives d'ocupació properes al 90% (89,1%), un 23,8% més que la previsió de 2016.

Segons el sondeig, les previsions d'ocupació per als hotels d'interior en la província de València, mostren un 76,7% de reserves confirmades i els hotels de l'interior d'Alacant partixen amb unes reserves del 45%.

"Estes dades no són d'autosatisfacció, si no que reafirmen que tant els actors públics com a privats del sector turístic s'esforcen cada dia per a ser competitius més enllà del sol i platja", ha dit Colomer, per a qui les dades reflectixen que es consolida l'oferta d'interior "i la nostra aposta per ser una destinació que combina a la perfecció sol i platja amb l'interior".

"Hem de posar l'accent en la capacitat de reclam del nostre interior, la cultura, la gastronomia, el paisatge, o el turisme actiu, que són experiències i atractius que cada dia guanyen més força en el nostre territori", ha considerat.

BENIDORM, POL D'ATRACCIÓ

Per al responsable de l'Agència Valenciana del Turisme, "estes dades indiquen que Benidorm seguix sent pol d'atracció, però les bones previsions de l'interior mostren que el turista "demanda conéixer també un altre tipus d'oferta vinculada al territori, al patrimoni, la cultura o la gastronomia".

"Des de la Generalitat anem a seguir treballant intensament per a promocionar i impulsar el nostre turisme de costa, però també la nostra oferta d'interior, amb l'objectiu d'aconseguir la desestacionalització del nostre turisme i incrementar la seua rendibilitat", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento