Comunitat Valenciana

Pere Valenciano recorre l'elecció de la directora general de la nova RTVV i demana que s'anul·le

  • Segons el denunciant, s'ha baremat "sense cobertura legal i al marge de les bases publicades en les quals no existeix cap referència a este tràmit".
  • Valenciano sol·licita informació referent a les qualificacions parcials i totals, els criteris de valoració i el procediment d'avaluació.
  • "La reobertura de la nova radiotelevisió valenciana mereixia un concurs públic real, amb garanties, i no un simple paperot", diu el periodista.
Pere Valencià
Pere Valencià
PERE VALENCIANO
Pere Valencià

El periodista Pere Valenciano -un dels candidats que va optar al procés d'elecció a la direcció general de la nova radiotelevisió valenciana (RTVV)- ha presentat el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans (CVMC) de Comunicació un recurs de reposició contra el nomenament de la nova directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, Empar Marco. En ell, demanda la "nul·litat de ple dret de l'acord", així com "de qualsevol acte posterior que porte causes d'estos", informa el propi Valenciano a través d'un comunicat.

Com s'arreplega en el recurs de reposició, "el Consell Rector, 10 dies després de finalitzat el termini per a la presentació de propostes pels aspirants, és a dir, 10 dies després d'haver rebut tots els projectes i, per tant, una vegada té ple coneixement dels candidats, els mèrits i els projectes presentats procedix a baremar, sense cobertura legal i al marge de les bases publicades en les quals no existeix cap referència a este tràmit de baremació posterior a la presentació de les candidatures, ni previsió ni possibilitat perquè esta Comissió aprove cap barem en este moment ni en cap".

"A més de la qüestió anterior, el procediment públic per al nomenament també està viciat de nul·litat d'una banda en haver-se prescindit del procediment legalment establit i també s'han vulnerat les normes que contenen les regles essencials per a la formació de la voluntat dels òrgans col·legiats", afig.

En este sentit, fa notar que diversos mitjans de comunicació van publicar que, "a proposta del Consell Rector, els consellers es van repartir les candidatures presentades i les van portar a casa per a la seua valoració i fou posteriorment quan van comunicar a la resta de consellers les qualificacions que individualment havien posat". "Esta qüestió ha sigut reconeguda fins i tot pel president del Consell Rector, Enrique Soriano", apunta.

Així mateix, considera que "no consta el compliment de les normes que contenen les regles essencials per a la formació de la voluntat dels òrgans col·legiats" i que "concorre en el present cas una total i absoluta falta de motivació i una vulneració del principi de prohibició d'arbitrarietat, que redunden en la nul·litat dels acords adoptats".

Basant-se en la llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Generalitat Valenciana, el periodista sol·licita informació referent a les qualificacions parcials i totals de tots els candidats, els criteris de valoració emprats per la Comissió de Valoració, així com si escau pel Consell Rector, així com el procediment d'avaluació.

"Paperot"

"La reobertura de la nova radiotelevisió valenciana mereixia un concurs públic real, amb garanties, i no un simple paperot. En ser suposadament un concurs públic alguns professionals decidim fer el pas, confiant que prevaldre el Curriculum i el projecte per damunt d'adscripcions partidistes. No obstant açò, el desenvolupament del procés i la confirmació que els finalistes anaven a ser els qui ja sabíem al gener, suposa disfressar de procés públic transparent, el vell sistema d'elecció digital", manifesta Pere Valenciano.

"El tancament de Canal 9 per part del PP va ser prou lamentable i perniciós -afig- per als valencians, i va causar tant dany a les persones que van perdre el seu lloc de treball, com per a començar la creació de la nova Canal 9, ara anomenada À., repetint vells tics que auguren un mal futur al nou ens".

Valenciano comenta, finalment, que quan ha presentat l'escrit este matí en la seu de l'antiga RTVV, on se situa el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, "no es disposava d'encuny oficial per a presentar el recurs i el que ha sigut utilitzant fins ara -un de l'extinta RTVV- solament s'utilitza de dilluns a dijous, doncs la persona encarregada els divendres no vé'', segons s'ha explicat des del propi centre de producció de Burjassot". En presentar-se el recurs només amb el registre d'entrada de Seguretat, s'ha procedit igualment a fer-ho a través d'un edifici Prop.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento