Comunitat Valenciana

Generalitat firma un conveni amb 12 ajuntaments per impulsar el lloguer i la venda de més de 400 habitatges protegits

  • La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha firmat un conveni de col·laboració amb 12 municipis de la Comunitat Valenciana en els quals la Generalitat posa a disposició habitatges protegits per a impulsar el seu lloguer o compra.
Reunió entre la Conselleria i els ajuntaments
Reunió entre la Conselleria i els ajuntaments
GVA
Reunió entre la Conselleria i els ajuntaments

A l'acte, a més dels alcaldes, han assistit la directora general de Vivenda, Rebeca Torró, i la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beuenza, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Salvador ha explicat que este Pla de Col·laboració Local per a Impulsar la Vivenda Protegida "era un dels grans projectes d'esta Conselleria", i amb ell es fa un pas més, ja que "no podem plantejar una política de vivenda sense el treball i implicació dels ajuntaments".

A més, ha recordat que, en arribar al Govern, es van trobar amb que gran part de les 1.300 vivendes de VPO que la Generalitat té tota la Comunitat València, en venda i lloguer, estaven buides, "una cosa que no es pot permetre en una autonomia amb un alt índex de desnonaments i, per tant, és important mobilitzar tot este parc de vivendes i aplicar criteris socials d'adjudicació", ha destacat.

Amb esta firma, es posen a la disposició de les famílies interessades 434 vivendes de protecció oficial en estos 12 municipis, que formen part del parc de l'Entitat d'Infraestructura de la Generalitat (EIGE) i que es distribuïxen en les següents localitats: Castelló, Albaida, Gandia, Sueca, l'Alcora, Pego, el Pilar de la Foradada, Gavarda, Villamarxant, Castalla, Vinaròs i Montcada. Solament a Castelló, hi ha 101 habitatges en lloguer.

Esta firma ha sigut un primer pas en l'engegada d'este pla, que es pretén que arribarà progressivament a tots els municipis en els quals la Generalitat té habitatges de protecció oficial buits. D'esta forma, està previst que altres ajuntaments firmen en dates properes els respectius convenis de col·laboració.

OBJECTIUS DEL PLA

Mitjançant la firma dels convenis, els consistoris es comprometen a participar en campanyes conjuntes d'informació i divulgació de les promocions de vivendes protegides, gestionar visites de les persones interessades, arreplegar sol·licituds així com crear oficines d'atenció situades en els seus respectius municipis.

Des d'EIGE es col·labora facilitant tot tipus d'informació de les promocions, així com les polítiques de vivenda de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que pogueren afectar estos immobles.

Els ciutadans que estiguen interessats poden accedir a estes vivendes a través de tres tipus de contractes: contractes de lloguer, contractes de lloguer amb opció a compra i contracte de compravenda.

Cadascuna de les promocions oferix les seues pròpies particularitats, tant en tipus de contractes com en preus, per la qual cosa la Generalitat, a través de la seua entitat pública EIGE i els ajuntaments es comprometen a informar de manera conjunta als ciutadans sobre les condicions i règim jurídic de cadascun dels sistemes contractuals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento