Comunitat Valenciana

Els I Premis Bankia al Talent Musical reconeixeran "l'excel·lència" de la societat valenciana amb 100.000€

  • La primera edició dels Premis Bankia al Talent Musical reconeixeran "l'excel·lència" de la societat valenciana amb una dotació global de 100.000 euros, 20.000 per a cadascuna de les categories. Els guardons estan organitzats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb el patrocini de Bankia i la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura (IVC). El termini per a optar a la convocatòria estarà obert del 7 d'abril al 19 de maig.
Presentació premis Bankia al Talent Musical
Presentació premis Bankia al Talent Musical
FSMCV
Presentació premis Bankia al Talent Musical

Així ho ha assenyalat este dijous el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, en l'acte de presentació en el qual també ha participat el director de l'IVC, Abel Guarinos, i el director de Banca Privada de Bankia a la Comunitat Valenciana, Francisco Muñoz Balaguer.

Els premis estan destinats a "recolzar el desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de persones i entitats que estiguen impulsant projectes d'excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música".

Així mateix, podran participar centres escolars, investigadors, músics, formacions musicals o entitats empresarials de forma personal o a través de la proposta de tercers. En este cas, la candidatura haurà d'estar acompanyada de la conformitat del candidat o representant legal.

A més tots els candidats han de ser valencians de naixement o residència. En el cas de persones jurídiques, hauran de tindre la seua seu social o establiment a la Comunitat Valenciana.

Els guanyadors es donaran a conéixer en una gala d'entrega de premis que se celebrarà el 22 de juny en la Sala Martín i Soler del Palau de Les Arts.

5 CATEGORIES DE PREMIS

La categoria de Premi al Músic valencià correspon al professional que haja portat a terme una tasca rellevant en l'àmbit nacional o internacional. El jurat podrà premiar a intèrprets, directors, compositors, docents o músics que desenvolupen la seua activitat en un o diversos àmbits al mateix temps. Es valorarà el currículum del candidat, la trajectòria professional o la seua projecció actual, entre altres qüestions.

El segon apartat obeïx a la de formació instrumental o vocal de caràcter professional. Les formacions hauran de tindre un mínim de tres components. Hauran d'estar dotats de personalitat jurídiques privada o pròpia i no dependre de cap administració pública. També es valorarà el curriculum, la trajectòria i la projecció dels artistes en els mateixos termes que en la categoria anterior.

En el cas del Premi a l'investigador valencià es premiarà a la persona que haja realitzat reflexions, innovacions o aportacions relacionades amb la música en qualsevol àmbit. Es valoraran els treballs d'investigació com a tesis doctorals o treballs de finalització de màster, però també qualsevol publicació o projecte editorial. Es valorarà la rellevància, el rigor científic, l'originalitat, així com la capacitat de l'estudi per a transformar o millorar el panorama musical.

El Premi al Projecte Educatiu Musical reconeixerà un centre educatiu valencià que desenvolupe un projecte innovador relacionat amb l'educació musical en qualsevol camp, des de l'elaboració de materials didàctics a la utilització de la música com a ferramenta per a la millora de les oportunitats dels alumnes. Podrà optar a esta modalitat qualsevol centre de titularitat pública o privada que impartisca ensenyaments reglats o no reglades però no podran participar universitats o conservatoris.

El Premi a l'Activitat Empresarial o emprenedora està dirigit qualsevol entitat jurídica privada o persona física radicada a la Comunitat Valenciana que realitze una activitat empresarial relacionada amb els diferents àmbits de la música. Es valorarà la seua trajectòria, la seua dimensió innovadora i la seua capacitat per a satisfer les demandes socials.

COMISSIÓ AVALUADORA

Per a designar els projectes guanyadors, hi haurà una comissió avaluadora formada per set persones (dos designades per Culturarts, tres per Bankia i dos per la federació musical). Esta comissió seleccionarà tres projectes de cada categoria perquè el jurat realitze el sedàs final.

El jurat estarà presidit pel president de la FSMCV, Pedro Rodríguez i sis vocals entre els quals es troben el director de l'IVC, Abel Guarinos, la titular de la Direcció general adjunta de Música i Cultura popular valenciana, Marga Landete, la directora executiva de Berklee València, Maria Martínez Iturriaga, un investigador de la Universitat de València, el director d'orquestra Cristóbal Soler i el músic, investigador i docent Álvaro Zaldibar Gracia.

Els premis "són una porta que s'obri perquè la federació seguisca sent el centre de la música valenciana", ha comentat Rodríguez, que ha assegurat que els premis posen als músics "en una posició d'avantguarda". A més ha remarcat que en esta ocasió, el certamen no va dirigit exclusivament els membres de la federació: "Ens agrada perquè representa obertura a la societat, no solament a la federació sinó a tota la societat", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento