Comunitat Valenciana

L'AVL presentarà a Elda i Petrer les aportacions a l'antroponímia i toponímia valencianes realitzades des de 2016

  • L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) presentarà este divendres i dissabte en les localitats d'Elda i Petrer (Alacant) les seues aportacions a l'antroponímia i la toponímia valenciana en el transcurs de la XI Jornada d'Onomàstica en la qual participaran 70 especialistes en la matèria.
Jornada d'Onomàstica a Elda i petrer de l'AVL
Jornada d'Onomàstica a Elda i petrer de l'AVL
AVL
Jornada d'Onomàstica a Elda i petrer de l'AVL

Segons ha assenyalat en un comunicat Ramon Ferrer, president de l'ens normatiu amb plenes competències en esta matèria, estes jornades anuals -que seguixen a les de Gandia de 2016- són "un punt de trobada d'especialistes que posen en comú els avanços observats en les últimes investigacions realitzades sobre el tema".

Emili Casanova, president de la secció d'Onomàstica, explicarà el contingut de les últimes publicacions sobre toponímia de la zona del Vinalopó (fullets municipals d'Elda, Petrer, la Romana i Alguenya) i també de la zona del Carxe, enclavament murcià de parla valenciana.

Per la seua banda, Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics, farà un repàs a les novetats disponibles en el web de l'AVL, on es pot trobar informació toponímica o antroponímica. Maite Mollà, tècnica d'Onomàstica de l'AVL, exposarà el projecte Nomenclàtor Toponímic Valencià, un compendi de toponímia "georeferenciada i normalitzada", que serà elaborat a partir de la Infraestructura de Dades Espacials desplegada per l'Institut Cartogràfic Valencià, així com els criteris utilitzats en la resta de projectes toponímics, com per exemple la sèrie Mapes Autonòmics.

La jornada d'enguany gira al voltant de la toponímia i l'antroponimia de l'antiga Governació d'Oriola, territori que inclou les comarques del Vinalopó, el Baix Segura i l'Alacantí, i donarà a conéixer les últimes novetats en antroponímia incorporades en la segona edició del Vocabulari de noms de persona, manual de referència obligada en tots els registres civils valencians.

La jornada compta amb la col·laboració dels ajuntaments d'Elda i Petrer, l'Universitat d'Alacant, el Centre d'Estudis Locals del Vinalopó (CEL) i l'Associació d'Amics del Patrimoni Històric i Cultural (MOSAIC).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento