Comunitat Valenciana

Podem veu "una provocació" en els pressupostos i espera que PSOE i Cs no els recolzen

  • El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha afirmat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017 presentats pel Govern són "una provocació"; ha recordat que ja van advertir el president de la Generalitat, Ximo Puig, que "el suport a la investidura de Mariano Rajoy no portaria res bé" i ha avisat que espera que ni PSOE ni Ciutadans recolzen estos comptes.
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu

Després de la Junta de Síndics convocada d'urgència pel president del parlament valencià, Enric Morera, per a abordar els comptes presentats pel Govern i de la qual ha eixit una declaració institucional de rebot a les mateixes, Montiel ha lamentat que els PGE "marginen completament la Comunitat i continuen amb el procés d'invisibilització".

Açò, ha agregat, "ha de fer que la societat valenciana responga amb una sola veu" i "no toca fer política d'açò" perquè està en joc, ha alertat, el futur de la regió. "Tenim un finançament insuficient i ara inversions que són un autèntic insult", ha criticat.

Segons ha explicat, li pareix "terrible" que Rajoy estiguera el diumenge a València quan se n'anaven a presentar estos comptes i entén "per què ignorava el discurs d'Isabel Bonig: o bé no creu en l'autoritat de Bonig per a defendre els interessos valencians o els dos estaven d'acord en què una reclamara amb la boca xiqueta i un altre fera oïdes sordes".

Montiel ha asseverat que vol pensar que els diputats i senadors valencians, independentment del seu partit, "estaran a l'altura del que és un clam en la societat i exigiran que els PGE d'una vegada per sempre reconeguen el maltractament, la injustícia i la discriminació a la Comunitat".

"Tot el que no siga açò és un frau, vella política i l'expressió d'un joc que anteposa els interessos de partit als de la societat. No podem callar, els valencians hem complit amb Espanya i se'ns maltracta, és absolutament injust i no trobe cap explicació per a este maltractament sistemàtic", ha insistit. Al seu juí, ara toca votar "no" a estos pressupostos i després "ja hi haurà temps per a esmenes parcials i negociar en curt".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento