Comunitat Valenciana

Les Corts rebutgen els pressupostos i convoquen als diputats valencians a una reunió el 25 d'abril

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Morera llig la declaració instituciónal de rebot als PGE
Morera llig la declaració instituciónal de rebot als PGE
TWITTER CORTS VALENCIANES
Morera llig la declaració instituciónal de rebot als PGE

Les Corts Valencianes han subscrit este dimecres una declaració institucional en la qual mostren el rebuig unànime a l'avantprojecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentat per a 2017, insta el Consell a impulsar accions per a "cohesionar" els valencians entorn de l'objectiu d'aconseguir unes inversions "justes" i convoca els diputats i senadors triats en les circumscripcions valencianes a una reunió el 25 d'abril per a coordinar accions en eixe sentit.

Després de la seua lectura, el president de les Corts, Enric Morera, ha enviat una carta dirigida al president del Govern, Mariano Rajoy, en la qual li remet una còpia de la declaració, que recorda ha anat firmada pels cinc grups parlamentaris -PSPV, Compromís, PP, Ciudadanos i Podem-, perquè en prengueu coneixement i efectes.

El text recorda que les Corts s'han manifestat de forma reiterada a favor de garantir "un nivell d'inversions just" per a la Comunitat i que la reforma de l'Estatut d'Autonomia, aprovada en 2011 i que està en el Congrés, contempla una clàusula que blinda les inversions d'acord amb el pes poblacional.

La resolució aprovada per unanimitat en les Corts a l'octubre de 2015 reclamava, així mateix, inversions equiparables com a mínim al pes poblacional de la Comunitat, compensant la insuficiència inversora dels últims anys. A més, una altra resolució unànime este mateix any reiterava la necessitat d'estes inversions i exigia un pla de xoc d'inversions per part del Ministeri de Foment xifrat en almenys 1.200 milions anuals entre 2017 i 2020 en inversions en la regió.

Per açò, les Corts han mostrat el "rebuig més absolut" a les inversions territorializadas que contemplen els PGE para 2017, del 6,9%, que "no solament no compensa la insuficiència inversora dels últims anys, sinó que les inversions no s'ajusten al pes poblacional i suposen una reducció de 209 milions respecte a 2016". Recorden els grups que cada valencià rebrà 119 euros, per davall dels 184 de mitjana nacional, i "molt lluny de les xifres d'altres territoris" els ciutadans dels quals rebran fins a tres vegades més.

Per açò, la declaració institucional davant la "marginació dels valencians" en els pressupostos de 2017 -que després de la seua lectura ha rebut un gran aplaudiment per part dels diputats, posats en peus- acorda reafirmar el contingut de les resolucions parlamentàries sobre inversions i mostrar el rebuig als PGE quan posen de manifest "un clar incompliment de la voluntat expressada de forma unànime pels representants del poble valencià".

A més, recorda als diputats i senadors triats per les circumscripcions valencianes el sentit d'eixes resolucions i els convoca a una trobada en les Corts en el marc de la commemoració del 25 d'Abril, Dia dels Corts Valencianes, per a "coordinar accions per a revertir esta situació conjunta".

D'altra banda, insta el Consell a "impulsar les accions necessàries per a cohesionar als valencians entorn de l'objectiu d'aconseguir unes inversions justes" per a la Comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento