Comunitat Valenciana

Puig: "El meu empipament amb Montoro d'1 a 10 és 10"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat este dimecres que està molt enfadat amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, pels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perquè la Comunitat Valenciana és "l'última" en inversió per habitant. "El meu empipament amb Montoro de l'1 a 10 és 10", ha assenyalat.
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

En eixe sentit, en una entrevista a Onda Cero arreplegada per Europa Press, ha assenyalat que en estar el Govern de Rajoy en minoria confiava que seria "més amable" però el resultat per a la Comunitat Valenciana ha sigut "estrepitosament pitjor".

A més, ha lamentat que "plou sobre mullat" ja que les inversions per a la Comunitar en els PGE "sempre" han estat per baix del seu pes poblacional, però si es parla d'execució real se situa en el 5% enfront de el 11% que li correspondria.

Puig ha assenyalat que s'ha demostrat que "el motor que li falta" a la Comunitat per a "desenganxar" és "precisament" la falta d'inversions del sector públic ja que l'any passat va ser la que més va créixer. Per exemple, ha assenyalat que el Corredor Mediterrani crearia "llocs de treball i riquesa" no solament per a la Comunitat sinó per a Espanya. "És irracional el repartiment i negatiu que s'invertisca tan poc i són uns pressupostos que van a entorpir l'eixida de la crisi", ha advertit.

Per açò, ha explicat que este dimecres està reunida la junta de sindics d'urgència per a "intentar donar una resposta comuna per damunt de partidismes a una situació injusta". "És un clam en la premsa no és una opinió", ha recalcat.

Així, ha reclamat "ser capaços tots els diputats valencians dels diferents grups de posar-nos d'acord" per a presentar esmenes que milloren els PGE ja que "estem tan mal que hi ha un ampli marge".

En este sentit, ha assenyalat que Rajoy no pot anunciar 4.000 milions a Catalunya i a València 0. "No volem ser anti res, ni anti Madrid ni anti Catalunya però cal ser justs. Volem ser iguals als altres no més", ha explicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento