Comunitat Valenciana

Oltra replica l'acusació de blaverisme de Rahola: "Doncs no has entés res, gens ni mica"

  • "Cadascú opina el que vol; el que no pot ser és que els PGE siguen una ferramenta partidista i des de l'arbitrarietat repartir inversions", ha dit.
  • En un altre tuit, la vicepresidenta li assegurava: "Doncs no has entés res, gens ni mica".
  • Segons ella, "cal equilibrar i hauran d'anar eixos 4.000 a Catalunya, però hauran d'arribar a la Comunitat els que hagen d'arribar".
El tuit de Pilar Rahola
El tuit de Pilar Rahola
PILAR RAHOLA TWITTER
El tuit de Pilar Rahola

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha respost la periodista i exdiputada catalana Pilar Rahola -que la va acusar "d'emular el blaverisme"- que ella defén que les inversions de l'Estat "arriben a totes les comunitats autònomes" però en el cas de la Comunitat Valenciana "sempre està en el furgó de cua". "I estem farts", ha advertit.

Mónica Oltra va exigir en unes manifestacions -després de ser preguntada pel que espera l'administració valenciana dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i les inversions en infraestructures per valor de més de 4.000 milions anunciades a Catalunya pel president, Mariano Rajoy- que el Govern central tracte amb igualtat a totes les comunitats autònomes a l'hora de planificar les seues inversions i lamentava que "qui més gran la munta, més gran té la partida en els PGE".

Al fil d'eixes paraules, Pilar Rahola penjava el següent missatge en el seu compte de Twitter: Les teves declaracions @monicaoltra emulen el blaverisme. Recordes el Naranjito "los catalans nos volen furtar la paella"? Doncs t'apropes (sic).

Preguntada per este missatge de Rahola, la vicepresidenta valenciana ha replicat: "Cadascú opina el que vol; el que no pot ser és que els PGE siguen una ferramenta partidista i des de l'arbitrarietat repartir inversions, no en funció de criteris objectius, segons la població, sinó sense cap fonament". Mónica Oltra ja havia contestat també al tuit de Rahola amb un altre missatge en el qual li assegurava: "Doncs no has entés res, gens ni mica".

"El que estic defenent -ha argumentat en les seues declaracions hui als mitjans- és que les inversions arriben a totes les comunitats autònomes, clar que sí, a Catalunya, a Cantàbria, a Galícia... on hagen d'arribar. Però el que no pot ser és que la Comunitat Valenciana, any rere any, mai haja arribat al seu pes poblacional en les inversions dels PGE i és per ací per on es trenca Espanya, quan els PGE no atenen les necessitats de les comunitats autònomes".

"I a la Comunitat Valenciana sempre està en el furgó de cua i estem farts i el que jo he plantejat és que no pot ser que cinc milions de valencians, que són ciutadans de l'Estat espanyol, siguen ciutadans de segona. Ens hem afartat que ens tracten així".

"Cal equilibrar"

I ha postil·lat: "Que vagen 4.000 milions a Catalunya, estupend, però a la Comunitat zero, no. Cal equilibrar i hauran d'anar eixos 4.000 a Catalunya, però hauran d'arribar a la Comunitat els que hagen d'arribar".

Oltra ha retret que es faça un repartiment de les inversions de l'Estat "en funció de no se sap què" per "raons que se'ns escapen i no s'expliquen" com que una autonomia "és la que més crida, és la comunitat de la qual és el president del Govern o altres factors que no són els que objectivament s'han de tindre en compte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento