Comunitat Valenciana

Puig no estarà satisfet amb les xifres d'atur fins que les persones "no puguen tindre de veres un projecte de vida"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat este dimarts que "sempre que hi haja un augment de les afiliacions a les Seguretat Social i un descens de l'atur" per al Consell serà "positiu", però ha remarcat que mentre no hi haja una situació en la qual les persones no puguen tindre "de veres" un projecte de vida, "cap govern es pot sentir satisfet".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
ARCHIVO/EUROPA PRESS
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, en ser preguntat sobre el descens de la parada en 3.682 aturats al març a la Comunitat Valenciana, un -0,87% menys, amb el que el nombre d'aturats se situa en 420.710. En termes interanuals, l'atur va descendir en 40.954, un 8,87%, segons ha informat este dimarts el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Sobre este tema, ha valorat les xifres però ha recordat que en la regió valenciana encara hi ha uns 400.000 ciutadans que no tenen treball. "Mentre estiguem en eixes condicions nosaltres no podem estar satisfets", ha admès el cap del Consell.

No obstant açò, ha destacat que durant els 20 mesos que porta el seu govern al capdavant de la Generalitat Valenciana "s'han creat 100.000 llocs de treball", per la qual cosa ha insistit que ara el necessari és "continuar reforçant el model productiu i exigint que s'augmenten els salaris per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans".

Preguntat per si considera que els llocs de treball creats són "de qualitat", Puig ha insistit que ara el que s'ha de fer és "canviar el sistema productiu perquè hagen llocs de treball de millor qualitat". Per a això, ha defès que el Consell està "treballant" en esta comesa amb l'objectiu que l'economia "tinga un major valor afegit i els salaris puguen pujar".

Al seu juí, és evident que en estos moments s'està en un procés d'eixida de la crisi perquè "ara com ara estem molt lluny del que seria una estabilitat a l'efecte de salaris i que l'atur siga tècnica". Per açò, ha subratllat que mentre no es tinga una situació en la qual les persones no puguen de veres tindre el seu projecte de vida, "cap govern es pot sentir satisfet", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento