Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València convida les protectores a exercir de "comité ètic" en la recollida d'animals abandonats

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de València vol que, guanye qui guanye el concurs pel qual s'adjudicarà el servici de recollida d'animals abandonats, les protectores estiguen vinculades al sistema i els ha proposat crear "una espècie de taula de treball perquè elles també puguen participar i anar a veure el que succeïx" en els refugis municipals, a més de conveniar accions conjuntes en matèria de promoció d'adopcions, convertint-se en "un comité ètic i de control".

Així ho ha assenyalat la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, després de la polèmica suscitada pel plec de condicions pel qual es trau a concurs el servici. PACMA ha denunciat que en eixe document s'exigix als interessats "un volum anual de negoci igual o superior a 106.611,57 euros en, almenys, un dels últims 3 anys" i "una fiança de més de 30.000 euros a la formalització del contracte", requisits que al seu entendre "estan pensats per a empreses que treballen amb l'administració i que fan pràcticament inviable que al concurs es puga presentar una entitat de protecció animal".

L'edil s'ha mostrat "tranquil·la" perquè el plec garantix "al cent per cent el sacrifici zero" i ha remarcat que en el plec s'exigix "el mínim" perquè els animals estiguen ben atesos en aquelles qüestions a les quals el consistori no pot arribar. Així, s'exigix que l'adjudicatari dispose de quatre vehicles, set operaris i tres ajudants de veterinari.

Segons ha remarcat, en els centres municipals de Benimàmet i Natzaret el control "serà municipal i sempre hi haurà funcionaris per a prendre decisions i dirigir", entre ells un veterinari municipal que serà qui prenga les decisions a l'hora de valorar l'estat de qualsevol animal. "Va a haver-hi un control exhaustiu", ha incidit.

Respecte a les quanties econòmiques que exigix el ple, ha indicat que es tracta d'una garantia", en tractar-se d'una municipalització del servici que va a comptar amb una aportació de 430.000 euros de les arques públiques per als servicis externalitzats.

"Jo preferiria per simpatia que guanyara una protectora abans que una empresa privada", ha admès Tello, que no obstant açò ha subratllat que el que es pretén és garantir una millora de la qualitat de vida dels animals que viuen en els refugis, atés que actualment "la gestió moltes vegades no és la que hauria de ser".

Preguntada sobre si podria guanyar el concurs una empresa que haja sacrificat animals anteriorment, ha indicat que sí, i ha agregat que "el que no podrà fer mai és sacrificar als nostres".

Tello ha explicat que la setmana passada es va reunir amb una dotzena de protectores de València i voltants i té constància que "alguna està mirant com poden conveniar amb alguna entitat" que complisca els requisits.

Ha afirmat que les entitats van eixir "contentes i tranquil·les" d'esta reunió i ha lamentat "l'interés a explicar el que no és" respecte a la municipalització de la recollida d'animals, baix la qual es vol "invertir més i tindre major control" sobre el tema.

També ha posat en valor que el plec contempla un mínim de 300 esterilitzacions felinas en el quiròfan del refugi de Benimàmet, en el qual s'han invertit 15.200 euros.

Així mateix, ha indicat que el consistori seguix contemplant l'ampliació d'este centre o la construcció d'un nou, dues línies que seguixen obertes. Alguna d'elles, ha dit, "fructificarà" en un futur no molt llunyà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento