Comunitat Valenciana

Regidors de València, Madrid, Màlaga i Valladolid es reunixen en el Congrés per a reivindicar més fons per a transport

  • Els regidors de mobilitat de l'Ajuntament de València, Madrid, Màlaga i Valladolid se citaran este dilluns en el Congrés dels Diputats en una jornada organitzada pel Govern local de Joan Ribó per a reivindicar una llei de finançament estatal al transport públic, amb la intenció que el 'cap i casal' també puga accedir a les subvencions.
Autobús EMT
Autobús EMT
EMT
Autobús EMT

La trobada pretén mostrar el "desplegament del poder local" amb l'objectiu comú d'aconseguir una llei que definisca les ajudes del Govern al transport públic de les grans ciutats baix uns paràmetres objectius, segons ha informat a Europa Press l'Ajuntament de València.

Encara que la trobada dels regidors es produirà abans, serà a les 17.00 hores quan començarà la primera taula de debat en la cambra baixa, en la qual els participants tractaren els aspectes de la mobilitat i el transport urbà col·lectiu en les grans ciutats d'Espanya.

En este fòrum estaran presents, el regidor de Mobilitat de Valladolid, Luis Ángel Vélez; el director-gerent d'EMT Madrid, Álvaro Fernández; l'edil de Mobilitat de Màlaga, Elvira Maeso, i el responsable de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

Seguidament, a les 18.30 hores la trobada abordarà el problema del finançament del transport públic col·lectiu i, concretament, analitzarà "l'estrany cas d'Espanya dins de la Unió Europea", ja que Espanya és l'únic dels països grans de la Unió Europea que no compta amb cap llei que regule esta qüestió "tan important", destaquen des de l'organització.

El segon debat comptarà amb la participació del president de l'Associació d'empreses Gestores dels Transports Urbans Col·lectius (ATUC), Miguel Ruiz, i la direcora de la Càtedra d'Ecotransporte, Tecnologia i Mobilitat i professora titulada de la Universitat Juan Carlos, Mª Luisa Delgado.

Finalment, els responsables de la jornada elaboraran unes conclusions i els regidors dels diferents ajuntaments faran una roda de premsa conjunta en el Congrés dels diputats.

FONS REPARTITS AMB "DISCRECIONALITAT"

Respecte a la iniciativa, Grezzi ha denunciat la "discrecionalitat" amb l'el Govern ha aplicat fins ara els fons per a transport públic i "deixar la ciutat de València durant més de 15 anys sense rebre cap ajuda, a diferència dels 2.000 milions d'euros que s'han ingressat als transports públics de Madrid i Barcelona, per exemple".

"En el futur i el present de la mobilitat sostenible el transport col·lectiu en superfície ha de tindre un protagonisme essencial i principal", ha reivindicat, alguna cosa que passa, en la seua opinió perquè els operadors "estan finançats de manera suficient, la qual cosa en l'actualitat no passa".

Per tant, el titular de Mobilitat ha incidit que "l'Estat ha de crear una llei de finançament del transport que pose solució als problemes i les incerteses que existixen actualment i que permeten a Espanya situar-se a l'altura de la majoria dels països europeus". També ha defès que les administracions local, autonòmica i estatal han de potenciar els contractes programa per a consolidar este finançament i treballar en el mateix sentit per "una mobilitat sostenible plena".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento