Comunitat Valenciana

Tres detinguts, un de menor, per la mort d'un jove en una baralla prop d'un pub a Xaló

  • La Guàrdia Civil ha detingut tres persones -entre ells un menor, de 16 anys-, en el marc de la investigació realitzada per la mort d'un jove durant un altercat entre diverses persones en les rodalies d'un conegut pub de la localitat de Xaló (Alacant) diumenge passat. Als detinguts se'ls imputa un delicte d'homicidi.
Un dels detinguts entrant en una caserna de la Guàrdia Civil
Un dels detinguts entrant en una caserna de la Guàrdia Civil
GUARDIA CIVIL
Un dels detinguts entrant en una caserna de la Guàrdia Civil

El succés es va iniciar durant la matinada del passat diumenge en un pub "molt freqüentat", especialment els diumenges, per jóvens de localitats properes a Xaló, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

Pel que sembla, tot va arrancar quan es va produir una discussió entre diversos jóvens, que va finalitzar sense més incidents quan un dels grups va abandonar el local. No obstant açò, quan el pub va cessar en la seua activitat, els jóvens que havien eixit després de la discussió es trobaven en el pàrquing esperant la resta.

En eixe moment, es van enredar de nou en la discussió que va derivar en una violenta baralla durant la qual un dels jóvens va quedar immòbil en el sòl i va provocar la fugida de la resta.

Els amics del xic van cridar el servici d'emergències i es van desplaçar fins a allí diverses patrulles de la Guàrdia Civil de Xaló i Bennissa, que van tractar de reanimar el xic que havia entrat en parada cardiorespiratòria. Els metges que van acudir van tractar de realitzar-li tècniques de reanimació, sense aconseguir-ho, i van confirmar la seua defunció.

"A CONTRARELLOTGE"

L'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calp es trobava en el lloc quan es va certificar la defunció, i una vegada alçat el cos, van començar una investigació "a contrarellotge". La presa de declaracions va començar en eixe mateix moment, i es va perllongar fins al dimarts a la vesprada, ja que eren més de 30 persones les presents en el moment de la baralla.

Al mateix temps, altres agents van analitzar les imatges de les càmeres de seguretat del local i de locals propers, imatges publicades en xarxes socials durant la vesprada-nit del diumenge i fins i tot fotografies que el pub tenia impreses en el local, i en el qual es podia identificar als ara detinguts.

Passades unes hores, la Guàrdia Civil tenia identificats i localitzats els presumptes autors. Així, el relat dels testimonis confirma que s'hauria produït una baralla en el pàrquing on el jove va rebre colps de tres persones, que el van derrocar i que va rebre una de les patades al cap.

Passades 48 hores de la defunció, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de dos dels jóvens: un de nacionalitat marroquina de 16 anys i, l'altre, romanés de 24 anys. El tercer, un jove espanyol de 19 anys que s'havia desplaçat a França res més succeir els fets, també ha sigut detingut i posat a disposició judicial este divendres.

Els tres detinguts han sigut acusats d'un delicte d'homicidi. Els dos majors d'edat han entrat a la presó i el menor en un centre de menors, per ordre judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento