Comunitat Valenciana

Ribera Salut recorrerà en els tribunals la reversió d'Alzira per ser una decisió "purament ideològica"

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera

El grup Ribera Salut ha anunciat este dimarts que recorrerà en els tribunals la decisió "política" de la Generalitat Valenciana de no prorrogar la concessió del departament de salut d'Alzira ja que considera que és una mesura "purament ideològica que no defèn l'interés públic dels ciutadans".

Així mateix, ho farà per a vetlar pels seus interessos com a concessionària de l'Hospital de la Ribera i defendre "els drets dels ciutadans" perquè consideren que el model concesional "els dóna un menor servici públic". També, per a defendre els drets dels professionals de l'àrea "perquè creiem que van a perdre un model de desenvolupament professional únic a Espanya".

Així ho ha anunciat el grup en un comunicat després si es fera públic que la Conselleria de Sanitat Universal ha remès a la UTE Ribera Salut II les normes de reversió del departament de salut d'Alzira, el contracte de la qual expira el 31 de març de 2018, i li comunica que durant este últim any de concessió qualsevol canvi en el funcionament haurà de comptar amb l'informe favorable de la Direcció general de Recursos Humans i Econòmics.

El grup subratlla que Sanitat no ha tingut en compte per a la resolució de l'expedient els testimonis i informes pericials d'experts nacionals i internacionals sobre un model de gestió estudiat per organismes i institucions de "prestigi" com les universitats d'Harvard o Berkley, la qual cosa al seu juí demostra que l'obertura "respon un intent de donar aparença jurídica a una decisió prèviament presa".

GARANTIES ALS CIUTADANS EN EL PROCÉS

Ribera Salut ha garantit als ciutadans de la Ribera que durant tot el procés de reversió seguiran rebent "una assistència pública excel·lent com la qual han tingut estos 18 anys". En el comunicat, el grup defèn que des de 1999 ha desenvolupat un model d'atenció sanitària "d'èxit" que permet atendre "amb alts nivells de satisfacció" al 20% de la població valenciana.

Durant este temps, destaca que ha invertit més de 500 milions d'euros en la construcció i millora de les infraestructures sanitàries públiques de la Comunitat Valenciana i que, d'acord amb les dades de la Conselleria de Sanitat en l'última memòria publicada, "els hospitals i centres de salut gestionats pel nostre grup registren uns òptims indicadors de salut, temps d'espera més reduïts i l'índex de satisfacció dels pacients està per damunt de la mitjana de la resta de departaments públics de salut".

En esta línia, afig que, d'acord amb l'esborrany de l'últim informe de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat, el 'model Alzira' "genera un estalvi del 21 per cent a l'administració pública" i es destaca que les concessions ocupen els primers llocs en la consecució d'objectius que marca la conselleria en els acords de gestió; que les concessions tenen major dotació tecnològica que la resta de departaments públics; que compten amb més especialitats que els hospitals públics del seu nivell, o que tenen menys demora quirúrgica i llista d'espera que la resta de departaments públics".

"FALTA DE DIÀLEG" DE SANITAT

Així mateix, ressalta que el grup ha mantingut en els 18 anys una actitud "proactiva, de diàleg, col·laborativa amb tots els governs amb els quals hem treballat dins i fora de la Comunitat Valenciana" i s'ha mostrat "preocupat" per la "falta de diàleg" mostrat per la Generalitat en el procés i la repercussió nacional i internacional d'estes decisió "per la inseguretat jurídica que genera i el tracte que està rebent el sector privat i les empreses que col·laboren amb l'administració pública".

En este sentit, reivindica que és una de les empreses que més ocupació, i ocupació estable, ha creat en els últims anys a la Comunitat Valenciana -5.000 directes i 9.000 indirectes-.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento