Comunitat Valenciana

L'Hospital Quirónsalud València realitzarà proves gratuïtes per a la detecció precoç del Càncer de còlon

  • L'Hospital Quirónsalud València ha engegat una campanya de diagnòstic precoç del Càncer de còlon amb motiu del dia mundial d'esta patologia, que se celebra el pròxim 31 de març, que consistirà en la realització d'exàmens gratuïts de sang oculta en femta a la població en general i a pacients del centre hospitalari majors de 50 anys, a més d'una visita amb l'especialista en cas que la prova resulte positiva.

En un comunicat, el centre sanitari ha indicat que per a la

realització de la prova, els pacients interessats poden passar del 27 al 31 de març a arreplegar el kit necessari per a efectuar l'anàlisi en el Servici d'Atenció al Pacient situat en l'edifici d'hospitalització de l'Avinguda Blasco Ibáñez, 14, en horari de 9.00 a 12.00 hores. Les mostres hauran de ser entregades del 3 al 7 d'abril.

Segons indiquen, el Càncer de còlon i recte és una de les neoplàsies més freqüents en els països occidentals i constituïx un problema mundial de salut pública. De fet, el doctor Julio Ponce, cap del Servici d'Aparell Digestiu de l'Hospital Quirónsalud València, ha explicat que en l'actualitat constituïx "la segona neoplàsia tant en hòmens com en dones, després del càncer de pulmó i el de mama, respectivament". Quan es consideren tots dos sexes conjuntament, ocupa el primer lloc en incidència i representa la segona causa de mort per càncer. A Espanya, s'estima que es diagnostiquen 26.000 casos nous cada any", ha manifestat.

Per açò, ha recomanat iniciar la seua prevenció a partir dels 50 anys d'edat, encara que en els pacients considerats d'alt risc per antecedents familiars o personals que augmenten el risc o sospita s'ha aconsellat iniciar la prevenció "abans".

SÍMPTOMES I TRACTAMENTS

Els símptomes d'un Càncer de còlon amb freqüència són molt inespecífics, la qual cosa dificulta, quan no retarda, el seu diagnòstic. "Encara que, sens dubte, una rectorràgia, l'emissió de sang per la femta, ha de posar-nos en alerta davant la possibilitat de l'existència d'un Càncer de còlon, el restrenyiment pertinaç, el dolor abdominal persistent, un augment del perímetre abdominal, un canvi en els nostres hàbits intestinals o un dolor constant en la regió perineal ha de fer-nos pensar en la possibilitat d'un càncer i portar-nos a la consulta del nostre metge", ha advertit el doctor Ricardo Iaia, especialista en càncer colorrectal del Servici d'Oncologia de l'Hospital Quirónsalud València.

Pel que fa al seu tractament, la cirurgia seguix sent fonamental en els casos de càncer colorrectal. No obstant açò, el metge assenyala que el paper de la quimioteràpia adjuvant en el Càncer de còlon i la combinació de quimioteràpia i radioteràpia en els casos de càncer de recte "milloren de forma significativa els resultats de supervivència obtinguts per la cirurgia de forma aïllada, augmentant la supervivència global dels pacients i disminuint les taxes de recaiguda local".

Els especialistes recomanen una activitat física regular juntament amb una dieta rica en fruites i verdures per a disminuir el risc de patir un càncer colorrectal, a més d'evitar el tabac, el sobrepés i alguns tipus de conserves càrniques o l'excés de carns roges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento