Les obres per a la finalització de l'Àgora i la construcció del Caixaforum començaran a l'abril

Les obres per a la finalització de l'Àgora i la construcció del Caixaforum començaran a l'abril

Les obres per a la finalització de l'Àgora i la construcció del Caixaforum començaran a l'abril
Les obres per a la finalització de l'Àgora i la construcció del Caixaforum començaran a l'abril (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • El pla actual preveu tancar l'Àgora, restaurar tots els desperfectes, així com repassar el trencadís davant els possibles deterioraments.
  • El projecte tindrà un cost de 4,6 milions d'euros, una xifra que contrasta amb els més de 20 milions previstos en el projecte inicial.
  • La instal·lació del Caixaforum suposa "un revulsiu fonamental per a la cultura i per a la pròpia Ciutat de les Arts i les Ciències", diu Puig.

Les obres per a acabar l'edifici de l'Àgora, que acollirà la seu del Caixaforum a València, es posaran en marxa el pròxim 4 d'abril i s'acabaran en el termini aproximat d'un any. De forma paral·lela, començaran les obres internes corresponents a la construcció del propi espai cultural.

El pla actual preveu tancar l'Àgora, restaurar tots els desperfectes, així com repassar el trencadís davant els possibles deterioraments que puga haver-hi a causa de les obres.

Així ho ha indicat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que este dilluns s'ha reunit amb el director general de Cacsa, Enrique Vidal, qui li ha informat sobre l'inici de les obres per a acabar l'edifici situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències, fins ara "inacabat, sense ús i amb un alt cost de manteniment".

Des de la Generalitat han explicat en un comunicat que l'acord al qual s'ha arribat per a reprendre el tancament definitiu de l'edifici estableix que el projecte tindrà un cost de 4,6 milions d'euros, una xifra que contrasta amb els més de 20 milions previstos en el projecte inicial i que suposaven una inversió "inassumible" per a la Generalitat, ha apuntat Puig.

Està previst que estes obres comencen el pròxim dia 4 d'abril i que estiguen acabades en un termini d'un any. A més, de forma paral·lela, s'iniciaran les obres internes corresponents a la construcció del propi Caixaforum. En este sentit, el cap del Consell ha assegurat que la instal·lació del Caixaforum a València suposa "un revulsiu fonamental per a la cultura i per a la pròpia Ciutat de les Arts i les Ciències".

"Es tracta de passar d'una política de grans contenidors, a una política de continguts al servici de l'interés general dels ciutadans", ha destacat Puig, qui també ha recordat que acabar este edifici "d'una manera raonable en termes econòmics" era un dels seus principals compromisos.

Col·laboració de Calatrava

Per la seua banda, el director general de Cacsa ha destacat que este projecte s'ha dut a terme en col·laboració amb l'arquitecte Santiago Calatrava -autor del disseny de l'Àgora-, que ha sigut l'encarregat de la redacció del nou projecte per a tancar les obres, després que el consell d'administració de Cacsa considerara "inassumible" finalitzar el projecte en els termes previstos inicialment i amb un cost de més de 20 milions d'euros.

Pel que fa a la instal·lació de Caixaforum en l'Àgora, Vidal ho considera "una fita" per al conjunt de la Comunitat Valenciana, i ha assegurat que amb esta iniciativa es crea "una simbiosi perfecta" que encaixa perfectament amb l'activitat social i cultural que desenvolupa la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2989860/0/les-obres-per-finalitzacio-l-gora-construccio-caixaforum-seu-interior-comencaran-labril/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios