Comunitat Valenciana

Llibertat provisional per a l'exdirectora de l'IVAM i el seu fill que tenen dos dies per a entregar els passaports

  • La jutgessa ha acordat la llibertat provisional per a l'exdirectora de l'IVAM, Consuelo Císcar, i per al seu fill artista, Rafael Blasco Ciscar, àlies Rablaci, i els ha donat dos dies perquè entreguen els seus passaports en apreciar risc de fuGa per la gravetat de les penes a les quals s'enfronten, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).
Fiscalia demana la retira del passaport per a Ciscar i el seu fill
Fiscalia demana la retira del passaport per a Ciscar i el seu fill
EUROPAPRESS
Fiscalia demana la retira del passaport per a Ciscar i el seu fill

Esta decisió es produïx després que este dimecres la Fiscalia Anticorrupció sol·licitara la retirada del passaport a l'exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) i al seu fill per risc de fuga. Tots dos estan sent investigats per presumptes irregularitats en el museu en l'època de gestió de l'exresponsable de la institució cultural.

Císcar i el seu fill van ser citats este dimecres en el Jutjat d'Instrucció número 21 de València després de sol·licitar el fiscal una vista sobre mesures cautelars després que un nou informe policial desvetlara que en el museu hi havia una "estructura piramidal" organitzada per Ciscar per afavorir Rablaci.

La compareixença de Císcar i Rablaci -fill també de l'exconseller popular Rafael Blasco actualment a la presó pel desviament de fons de cooperació- es va convocar després que s'incorporara a la causa un informe policial que desvetlava que l'exdirectora de l'IVAM va utilitzar quatre treballadors del museu per promocionar la carrera professional i fer el currículum al seu fill artista.

La Policia assenyala que van ser quatre les persones que es van encarregar de la promoció artística de Rablaci "seguint una estructura piramidal organitzada" en la qual les ordres partien de Consuelo Císcar. Es tracta de Norberto Martínez, María Ángeles Valent, Jorge García i Raquel Gutiérrez.

La magistrada ha apreciat risc de fuga per la gravetat de les penes a les quals s'enfronten i pels contactes dels investigats en estranger, per la qual cosa ha acordat la llibertat provisional per a l'exdirectora del museu i el seu fill i els dóna dos dies perquè entreguen els seus passaports.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento