Comunitat Valenciana

'Lucrezia Borgia', primera òpera que Les Arts emet en 'streaming'

  • 'Lucrezia Borgia', de Gaetano Donizetti, es convertirà en la primera òpera que el Palau dels Arts Reina Sofia emeta en 'streaming' el pròxim 1 d'abril, gràcies a un acord de col·laboració amb l'Agència Valenciana del Turisme.

En un comunicat, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "la unió de turisme i cultura és fonamental en l'estratègia de promoció de la Comunitat Valenciana i, sens dubte, el Palau de Les Arts és un gran baluard a tots els nivells".

Mitjançant The Opera Platform i de forma gratuïta, una audiència potencial de dos milions d'espectadors de tot el món podrà gaudir de la primera nova producció que Les Arts estrena en la temporada 2016-2017.

La iniciativa inclou també l'emissió, durant l'intermedi, d'entrevistes i continguts audiovisuals entorn dels Arts, l'òpera de Donizetti i la petjada de la família Borja a la Comunitat Valenciana.

L'únic requisit per gaudir de l'espectacle és disposar de connexió òptima en Internet. Una vegada finalitzada la transmissió, 'Lucrezia Borgia' continuarà disponible per al seu visionat en la pàgina web de The Opera Platform per un període de sis mesos.

Fabio Biondi, en la direcció musical, i Emilio Sagi, com a artífex de la posada en escena, es troben immersos en els últims assajos d'este melodrama musical, basat en el retrat que va fer Víctor Hugo de l'enigmàtica filla del papa Alejandro VI.

Musicalment, 'Lucrezia Borgia' és una de les partitures més endiablades de Gaetano Donizetti, especialment per al seu protagonista, un paper que en la història de la lírica ha quedat reservat a veus llegendàries, entre les quals destaquen Montserrat Caballé o Joan Sutherland.

La soprano italiana Mariella Devia, considerada l'última gran dama del bel cant, encarna en Les Arts a la controvertida protagonista. L'acompanyen en el repartiment reconeguts intèrprets del gènere: el tenor nord-americà William Davenport (Gennaro), el baix-baríton croat Marko Mimica (Alfonso d'Este) i la mezzosoprano valenciana Silvia Tro Santafé (Maffio Orsini).

Es tracta del cinqué muntatge -el tercer de producció pròpia- que Emilio Sagi presenta en l'enclavament cultural valencià després de les seues celebrades incursions en òpera espanyola i sarsuela: 'La Bruja' i 'El rey que rabió', les dues de Ruperto Chapí; 'Luisa Fernanda', de Moreno Torroba; i 'El duo de La Africana', de Fernández Caballero.

La posada en escena amb escenografia de Llorenç Corbella, vestuari de Pepa Ojanguren i il·luminació d'Eduardo Bravo, suposa la primera visita del director oventense durant esta temporada, que tancarà també amb una producció seua: 'Tancredi', de Rossini.

THE OPERA PLATFORM

Des de 2014 'The Opera Platform' oferix una temporada europea d'òpera en directe mitjançant accés gratuït a través del seu portal consultar ací amb l'objectiu d'atraure i conrear nous públics.

El projecte està cofinançat pel programa Creative Europe de la Comissió Europea, en associació amb 15 teatres de 12 països europeus.

Les Arts ha sigut convidat a participar en la present temporada amb l'emissió de 'Lucrezia Borgia', de Donizetti, per a la qual compta amb la col·laboració de l'Agència Valenciana de Turisme en una iniciativa que conjumina la divulgació de la lírica a tota la societat juntament amb la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació cultural.

'LES ARTS ÉS ÒPERA', AMB RAMON GENER

El pròxim 22 de març, a les 19.30 hores, en el Teatre Martín i Soler, Ramon Gener oferirà una nova entrega dins del programa de conferències 'Les Arts és òpera', en la qual analitzarà i explicarà els secrets de 'Lucrezia Borgia'.

Les invitacions per a esta conferència gratuïta solament es poden sol·licitar a través de consultar ací, en l'apartat 'Venda d'entrades'. El dilluns, 20 de març, s'activarà en el web el contingent de localitats assignades als abonats de Les Arts, mentre que l'endemà, el dimarts 21, es procedirà a assignar les localitats per al públic general. Les Arts recorda que els terminis a este efecte comencen les 10.00 hores i acaben a les 23.59 hores, o fins a completar l'aforament disponible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento