El centre de València quedarà tancat al trànsit per Falles a partir de les 15.00 hores del dijous
El centre de València quedarà tancat al trànsit per Falles a partir de les 15.00 hores del dijous Ayuntamiento de València

El centre de la ciutat de València quedarà tancat al pas de vehicles privats amb motiu de la celebració de les Falles a partir de les 15.00 hores del pròxim dijous, 16 de març, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Així, ha indicat que per a moure's pel centre de la capital valenciana es podrà fer ús del transport públic. El consistori recomana també, donada l'alta concentració de persones que es registra en els carrers durant les festes josefines, optar per anar amb bicicleta o a peu per a moure's per la ciutat amb major facilitat.

A partir de les 15.00 hores del dijous quedarà prohibida totalment la circulació en tota la zona interior del perímetre format per la marginal dreta de l'antiga llera del riu Túria, entre el pont de les Glòries Valencianes i la Plaça d'Amèrica, i les grans vies, inclosa la Plaça d'Espanya i els passos inferiors del Passeig de la Petxina, ha detallat l'Ajuntament.

L'administració municipal ha destacat que estaran lliures d'esta restricció els autobusos urbans, els taxis, els vehicles de servici públic, els vehicles oficials autoritzats i els vehicles d'emergències.

El Centre de Gestió de Trànsit de València ha indicat que "les Falles són la festa gran" de la ciutat i ha destacat que, "tant els monuments que es planten en els carrers com els diversos actes i convocatòries que van tenint lloc durant els dies festius suposen l'alteració en l'ocupació de la via pública i una alta incidència en la circulació".

El dispositiu especial de Falles contempla també que quan les necessitats de mobilitat ho aconsellen es podrà restringir el trànsit a l'interior de l'anell delimitat per les avingudes de Pérez Galdós, Giorgeta, i Peris i Valero, així com el pas inferior de Pius XII.

Àrees d'estacionament

El Centre de Gestió de Trànsit recomana als usuaris de vehicles privats estacionar fora dels perímetres restringits al trànsit i prop dels accessos principals a la ciutat i de les parades, tant de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) com de Metrovalencia. Així mateix, recorda l'existència d'aparcaments de concessió municipal per a usar-los en cas que les zones recomanades estiguen completament ocupades.

L'Ajuntament ha recomanat, si s'accedeix a la ciutat de València des de Castelló o Barcelona, a través de la V-21, deixar el vehicle en la zona del campus de Tarongers i de la Universitat Politècnica, així com en l'avinguda d'Aragó.

En estos entorns, ha recordat que està també l'opció d'estacionar en els aparcaments de Martí Grajales-Mercat del Cabanyal -pròxim a l'estació del Cabanyal-, en J.J.Dómine -plaça de l'Armada Espanyola-avinguda del Port- o en Viñes -en Eugenia Viñes amb el passeig de Neptú-, per a continuar amb metro o en els autobusos de l'EMT des del bulevard de Serradora. De la mateixa manera, ha apuntat que es compta amb altres aparcaments com el de Primado Reig-avinguda de Catalunya, Xile-avinguda Aragó o Severo Ochoa, al costat dels Jardins de Vivers.

D'altra banda, si l'accés a la capital valenciana es realitza des de la V-31, des d'Alacant i la pista de Silla, el consistori recomana deixar el vehicle a l'entorn de l'avinguda dels Germans Maristes i Antonio Ferrandis, així com en l'aparcament de l'avinguda Doctor Waksman -pròxim a la plaça Manuel Sanchis Guarner i Russafa-.

Si l'accés a València es realitza des de l'A-3, la zona habilitada és la de Tres Forques, Tres Creus i Campos Crespo, amb aparcament disponible en l'Hospital General, en l'avinguda de Tres Creus.

Des de la CV-35

De la mateixa manera, si s'entra a la ciutat des de la CV-35, pista d'Ademús, l'Ajuntament recomana estacionar en la zona entre l'avinguda del Maestro Rodrigo, avinguda Burjassot i els carrers de Menéndez Pidal i de Tirso de Molina. En esta zona estan els aparcaments de Godelleta-Pius XII i Parc de Capçalera, en Pío Baroja.

No obstant açò, el consistori ha ressaltat que la recomanació és evitar el centre de la ciutat de València amb cotxe, alhora que ha recordat que està completament prohibit estacionar damunt de les voreres i infringir així la normativa de circulació.

Consulta aquí más noticias de València.