Comunitat Valenciana

Bonig afirma que les dades revelades en el sumari d'Imelsa "preocupen" i que els informes de la UCO "són greus"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que a la formació li "preocupen les dades que s'han revelat" en el sumari d'una de les peces del cas Imelsa, el secret de sumari del qual es va alçar el dilluns. "No comentem ni decisions judicials ni informes, en este cas de la UCO (Unitat Central Operativa), són greus i esperem que es puguen aclarir en un o altre sentit, la qual cosa determinen els tribunals", ha assenyalat la 'popular'.
Bonig en la roda de premsa d'este dimarts a València
Bonig en la roda de premsa d'este dimarts a València
EUROPA PRESS
Bonig en la roda de premsa d'este dimarts a València

Bonig s'ha expressat en estos termes després d'una roda de premsa per a valorar el procés de primàries en el PPCV, preguntada per la peça del cas Imelsa en la qual s'investiguen delictes de suborn, malversació i delicte electoral, en relació amb l'empresa Laterne relacionada amb la campanya electoral del PP de la ciutat de València de l'any 2007 arran de les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors del grup municipal popular, quantitat que presumptament els era retornada en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

Del sumari de la peça es desprèn que Jesús Gordillo, exassessor de l'exvicealcalde Alfonso Grau (PP), va declarar principis del passat mes de desembre davant la Guàrdia Civil, i va ratificar posteriorment davant el jutge que investiga el cas, que quan treballava en Laterne, l'empresa de comunicació que va organitzar la campanya municipal del PP per als comicis de 2007, Grau li va entregar en efectiu 350.000 euros en bitllets de 500 per a pagar les quantitats que empreses subcontractades exigien per servicis prestats relacionats amb actes de campanya, en la qual l'exalcaldessa Rita Barberá es presentava a la reelecció.

"Ens preocupen les dades que s'han revelat", ha asseverat la líder del PP regional, qui ha agregat que "això haurà de confirmar-se en un tribunal", a qui ha demanat "celeritat".

"No podem dir a favor ni en contra, no comentem ni decisions judicials ni informes, en este cas de la UCO". "Són greus i esperem que es puguen aclarir en un o altre sentit, la qual cosa determinen els tribunals", ha postil·lat Bonig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento