Comunitat Valenciana

Cinc sectors creen Confeindustria "no per a ser contrapoder" de la CEV sinó per a "empoderar la indústria"

  • Els sectors de rajoles ceràmiques, calçat, metalmecànic, tèxtil i fusta han constituït la Confederació d'Organitzacions Empresarials Industrials de la Comunitat Valenciana (Confeindustria) no per a ser "un contrapoder" de la nova patronal autonòmica CEV, sinó per a "empoderar la indústria".
Cinc sectors industrials constituïxen Confeindustria
Cinc sectors industrials constituïxen Confeindustria
CONFEINDUSTRIA
Cinc sectors industrials constituïxen Confeindustria

Els presidents de les cinc entitats constituents de la nova confederació, Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Isidro Zarzoso, l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval), León Grau, l'Associació valenciana d'Empresaris del Calçat (Avecal), Marián Cano, la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana, Femeval), Vicente Lafuente, i de la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana (Fevama), han oferit este dilluns una roda de premsa per presentar la nova entitat.

La nova confederació representarà de partida a prop de 12.700 empreses industrials, la qual cosa suposa el 56% del total de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana, que empren a 119.999 persones, i el 51% del total de l'ocupació industrial. A més, entre els cinc sectors generen el 40% del volum total de negoci del sector, 23.000 milions d'euros.

A partir d'ara ae obri el període d'adhesió a totes els sectors industrials i elaborar els seus estatuts, en els quals hauran de decidir si formen partixen de la CEV, encara que la "lògica diu que sí", ha apuntat Lafuente.

Sobre este tema, ha explicat que esta Confederació no va ser promogut per "ningú" sinó que va sorgir dels grups de treball Cierval en veure que hi havia coincidències en estos cinc sectors en política industrial, formació, costos d'energia, seguretat industrial, infraestructures industrials, així com en R+D+i.

No obstant açò, ha afirmat "no anem contra ningú", en referència a la CEV, sinó que volen "sumar". D'esta manera, ha explicat que han esperat al fet que acabara el procés de dissolució de Cierval i de constitució de la CEV com a nova patronal per "respecte" a estes organitzacions i per a "no provocar un procés de tensió distorsionador".

Per açò, van portar tot el procés amb "molta discreció". Encara així el divendres passat es van reunir amb el conseller i també s'han entrevistat amb el president de la CEV, Salvador Navarro, que es va quedar "molt sorprés", li parlem de "lleialtat" i ara tornaran a reunir-se per a explicar-li "millor" el projecte.

Lafuente ha assenyalat que en els estatuts es marcarà si Confeindustria s'adherixen en la CEV, encara que la "lògica diu que sí". Per la seua banda, cada organització integrant decidirà és "lliure" de formar part de la patronal autonòmica quan explique el seu projecte i de les patronals provincials. "No ens agraden les imposicions", ha assenyalat.

Sobre este tema, Zarzoso ha recordat que Ascer ja està en la CEV i que la CEC està "una mica morta", mentre que la presidenta d'AVECAL ha apuntat que estan en la provincial Coepa i que es troben en espera de les negociacions entre la patronal autonòmica i provincial perquè prendre una decisió, encara que a priori veu "perfectament estar en les dues".

PROJECTE INTEGRADOR I OBERT

La nova confederació ha identificat entre 15 i 18 associacions potencials susceptibles d'incorporar-se. Podran ser membres de ple dret aquelles organitzacions sectorials industrials negociadors de convenis col·lectius d'àmbit territorial, provincial o autonòmic.

A més podran sumar-se les que participen en representació dels seus col·lectius en una negociació estatal i empreses de l'àmbit industrial.

El domicili social estarà en la seu de Femeval a València i no comptarà amb estructures grans. Per açò, la quota de pertinença preveuen que no serà molt alta i ha afirmat que no van a obrir una campanya de captació de recursos. "El que vullga estar lliurement estarà", ha apuntat.

Lafuente ha ressaltat en cap moment s'ha parlat de butaques sinó d'un projecte. Ara després de l'elaboració i dipòsit d'estatuts, es crearà una comissió gestora composta per les cinc federacions membre, s'obri un procés electoral transitori, i s'obri el període d'adhesió per a dissenyar el mapa de representació autonòmic. Finalment, es convocaran eleccions lliures de conformitat amb els estatuts.

Sobre este tema, ha destacat que no serà una confederació "presidencialista", sinó que parlarà el representant que més sàpia de la qüestió que haja de tractar-se.

Preguntat per les vicepresidències que ha de nomenar la CEV, Lafuente ha replicat que competix a navarrés, però que si ell fóra el president de la patronal i li vinguera "tota la indústria en bloc lògicament li donaria un pes especial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento