Comunitat Valenciana

Puig creu "important" que Susana Díaz present la seua candidatura i diu que no és "incompatible" que conjugue càrrecs

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat este dilluns que creu que és "important" que Susana Díaz, haja anunciat que presentarà la seua candidatura a la Secretaria General del PSOE, i ha assegurat que no és "incompatible" que conjugue, si es dóna el cas, el seu càrrec de presidenta de la Junta d'Andalusia amb el de dirigent del partit.
Puig i Díaz en una imatge d'arxiu
Puig i Díaz en una imatge d'arxiu
GVA
Puig i Díaz en una imatge d'arxiu

Puig ha realitzat estes declaracions als mitjans de comunicació durant una visita que ha realitzat a Borriana (Castelló) en ser preguntat sobre este tema. Segons ha dit, és "important" que una persona "rellevant" del socialisme espanyol, i específicament de l'andalús, "faça un pas cap a avant, ja que això forma part de la voluntat de transformar este partit perquè estiga de veres directament connectat amb la nova realitat espanyola i, d'alguna manera, donar una alternativa a la dreta que es mereix l'electorat espanyol".

El cap del Consell creu que és "positiu", però en qualsevol cas ha recalcat que "queda moltíssim temps i cadascun dirà el que pensa perquè l'important, més enllà del nominalisme, són les idees".

"Jo he sigut partidari sempre que el que fonamentalment hem de fer és redissenyar un projecte socialdemòcrata a Espanya perquè siga útil als ciutadans, ja que un partit polític no està per mirar-se el melic, sinó per veure de quina manera pot millorar la vida dels ciutadans baix els principis, en este cas, de la llibertat i la igualtat", ha afegit.

Preguntat si sabia que Susana Díaz anava a presentar la seua candidatura, Puig ha respost: "Jo crec que que vostés també".

Pel que fa a les crítiques de PP que veu incompatible que la presidenta d'una comunitat dirigisca un partit, Puig ha assenyalat que "en absolut" ho veu incompatible, doncs "a Alemanya, que és un estat federal com nosaltres haurem de ser i estem en camí, hi ha líders que són de l'àmbit territorial, i jo cree en un estat federal i, per tant, no veig cap tipus d'incompatibilitat". "El que és incompatible és ser dirigent amb ser corrupte", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento