Comunitat Valenciana

Sueca arranca el 25 aniversari de la mort de Joan Fuster, "un agitador de pensaments que perviu"

  • Sueca (València) celebrarà el 25 aniversari de la defunció de l'escriptor valencià Joan Fuster, natural d'esta localitat, amb nou jornades que aniran des de presentacions de llibres, taules redones i tallers fins a certàmens literaris o actuacions musicals.
L'Ajuntament va inaugurar el mes de gener el Museu Joan Fuster
L'Ajuntament va inaugurar el mes de gener el Museu Joan Fuster
ARCHIVO
L'Ajuntament va inaugurar el mes de gener el Museu Joan Fuster

L'Ajuntament de Sueca no ha volgut deixar passar esta efemèride i ha presentat este divendres el programa 'Joan Fuster, 25 anys després' per a abanderar la celebració d'un autor l'obra del qual "perviu en la memòria cinc lustres després de la seua mort", segons ha informat el consistori en un comunicat.

"Fuster va ser un autor polièdric, un agitador de pensaments, un referent cultural i cívic que ha calat fons en la consciència de tot un poble", ha manifestat l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, durant l'acte de presentació en L'Espai Cultural, que ha comptat amb la participació del coordinador de l'Aula Didàctica de Cultura Contemporània, Salvador Ortells Miralles, i el director del IES Joan Fuster, Miquel Furió

La celebració de l'aniversari està programada per als pròxims mesos i tracta de demostrar que "Fuster està més viu que mai". "Pensar-ho i rellegir-ho és el millor homenatge que se li pot fer, no deixeu mai de fer-ho", ha convidat Tamarit.

El coordinador de l'aula ha desgranat el calendari d'actes, que compta amb nou jornades i té com a eix vertebrador l'obra i el pensament de l'autor. En este sentit, s'han previst des de presentacions de llibres, taules redones i tallers fins a certàmens literaris o actuacions musicals.

Per a esta efemèride, l'Ajuntament comptarà amb la col·laboració d'entitats com el propi Espai Joan Fuster, l'Ajuntament de Sueca, la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València i la IES Joan Fuster de Sueca, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats i la Cooperativa Valenciana del Camp Unió Cristiana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento