Comunitat Valenciana

Una 'mascletà' amb la Senyera de fons i un final intens enlluerna als valencians

  • Una 'mascletà', la novena d'enguany, amb la Senyera de fons i un final intens ha enlluernat als valencians que han acudit este dijous fins a la Plaça de l'Ajuntament de València. Els artífexs d'esta obra d'art han sigut els membres de la Pirotècnia Gironina, de Pedralba.
Imatge De la 'Mascletà' D'Este Dijous
Imatge De la 'Mascletà' D'Este Dijous
EUROPA PRESS
Imatge De la 'Mascletà' D'Este Dijous

El tir ha arrancat amb quatre principis, seguits per un rodal vertical, aeri i terrestre per a donar pas al gruix de la 'mascletà', ha explicat l'encarregat de l'empresa, Avelino. "Després hem anat de menys a més fins a arribar al terratrèmol, al bombardeig i a un final digital que ha durat uns 30 segons", ha indicat.

En total, 113 quilos de material reglamentat, dels quals un 30% s'han reservat per al final. "El que més m'ha agradat en l'execució ha sigut el final perquè era més complicat. El digital sempre pot fallar", ha assenyalat.

També ha recordat que el recurs de la Senyera ho solen utilitzar tots els anys -porten cinc exercicis disparant en la plaça-: "És característic de la nostra empresa. L'any passat també ho vam usar. És la nostra marca d'empresa", ha asseverat.

Per la seua banda, Eduardo Cunillera, propietari de la mercantil, ha indicat que el resultat ha sigut "més o menys" com esperaven. "No ha fallat res. Hi ha hagut una mica de tradicional al principi i, cap al final, el digital, per a donar més ritme". "Hem barrejat el tradicional amb el digital i el final ha sigut més intens que altres vegades. Ens ha agradat molt", ha emfatitzat.

DEMÀ, GERMANS FERRÁNDEZ

L'empresa de pirotècnia encarregada de tirar la 'mascletà' d'este divendres serà Germans Ferrández, fundada en 2009, encara que els seus orígens es remunten a 1892. Estaran com a convidats al balcó el president de les Corts, Enric Morera; el president de l'ONCE, Miguel Carballedas; i diversos representants de l'ONCE a la Comunitat; representants de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, i també de l'associació de Cotxes Antics.

Un dia més es comptarà amb la Fallera Major, Raquel Alario, i la Fallera Major Infantil, Clara Parejo, i les seues corts d'honor, així com 16 ciutadans escollits per sorteig d'entre els qui ho han sol·licitat.

Estaran també compartint el balcó de l'Ajuntament els representants de la junta local fallera de La Llosa de Ranes. A més, assistiran diverses persones pertanyents a les falles de Jesús-Sant Francesc de Borja, Pintor Salvador Abril- Peris i Valero, Barri Mont de Pietat, campanar-Hipòlit Rovira, Sueca-Literat Azorín, Illes Canàries-Trafalgar-Samuel Ros i Ferros-Joan Baptista Perales.

Esta empresa pirotècnica va ser fundada pels fills d'Antonio Ferrández Feliços, i actualment els propietaris són Antonio, Leopoldo, Encarnación i Josefina Ferrández Peñalver. Es troba situada en la localitat murciana de Beniel, si bé com a curiositat els treballadors creuen a la Comunitat per a aparcar els seus vehicles, que és el terreny que ocupa el lloc d'estacionament. Entre els seus èxits de 2016 destaquen el Primer Premi de la Mascletá Fogueres de Sant Joan, el Primer Premi del Públic de la Mascletá de la Magdalena de Castelló i el Primer Premi de Castillo de Focs de la Costa Brava Blanes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento